Nedir? Nasıl? Neden?

PayPal, hizmetleri genişletmek için kripto cüzdanını tanıttı

Sponsorlu İçerik

PayPal müşterileri, yakında ödeme platformu aracılığıyla daha geniş bir kripto para birimi hizmetleri yelpazesine erişebilecek. CEO Dan Schulman’a göre, önümüzdeki aylarda PayPal’ın bir “süper cüzdanı” piyasaya çıkacak.

Q2 2021 yatırımcıları için bir güncelleme konferansı çağrısında, yönetici güncellemeyi “tam kod” olarak adlandırdı.

Yeni özellikler arasında yüksek verimli tasarruflar, doğrudan mevduat fonlarına erken erişim, mesajlaşma işlevleri ve “kripto aktifler için ek yetenekler” yer alıyor.

Buna ek olarak, cüzdan “Gelişmiş Yapay Zeka” ve diğer makine öğrenimi özellikleri tarafından yönlendirilecektir.

PayPal ve kripto para birimleri

Çarşamba gecesi toplantısında, PayPal CEO’su cüzdanın önümüzdeki aylarda tamamen ABD’li müşterilere sunulacağını söyledi.

“Hız almaya başladık. Önümüzdeki aylarda Amerika Birleşik Devletleri’nde tam olarak faaliyete geçmeyi planlıyoruz.”

Konferans görüşmesinde yönetici, 30 Haziran itibariyle 400 milyondan fazla aktif kullanıcı hesabı olduğunu bildirdi. 2021’in ikinci çeyreğinde toplam ödeme hacmi 311 milyar ABD dolarından yükseldi.

Nisan ayında kripto para alım satımlarını başlatan PayPal’ın sahibi olduğu ödeme şirketi Venmo’nun toplam ödeme hacmi yaklaşık 58 milyar dolar ve 76 milyon aktif hesabı vardı.

PayPal ceo’su, “Tüketicilerin kripto para birimlerini finansman kaynağı olarak kullanmalarına izin veren bir kaç ödeme şirketinden biriyiz ve Venmo’da şifrelemenin güçlü bir şekilde benimsendiğini, pazarlandığını görüyoruz.” dedi.

PayPal ABD’deki müşteriler için kripto para birimi satın alma limitini artırdı. Daha önce limit 20.000 dolardan, şimdi haftada 100.000 dolara kadar çıkıyordu.

Şirkete göre, artış müşterilere kripto para birimlerini kullanma konusunda “daha fazla seçenek ve esneklik” sunmayı amaçlıyor.

Son olarak Schulman, platformun dijital merkez bankası para birimlerini, CBDC’leri dağıtma olasılığından bahsetti.

“Finansal sistemin yeni neslinin nasıl görüneceğini açıkça düşünüyoruz. Bunu şekillendirmeyi hedefliyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki düzenleyici kurumlar ve merkez bankalarıyla birlikte çalışıyoruz. CBDC’lere bakan ülkelerin sayısı hızla artıyor.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu