Nedir? Nasıl? Neden?

Rapor: Finlandiya kripto dolandırıcılarının erişim noktası

Sponsorlu İçerik

Blockchain analitik ve kripto para güvenlik şirketi CipherTrace, Finlandiya‘nın yasadışı Bitcoin dolandırıcılığı için bir erişim noktası haline geldiğini iddia ediyor. Ayrıca Rus kripto para borsası ikinci sırada yer aldı ve BTC‘lerin yüzde 5.23’ü yasadışı kaynaklardan geldi.

Bahar 2020 Kripto Para Suçları ve Kara Para Aklamanın Önlenmesi raporuna göre, Finlandiya borsaları bir bütün olarak yasadışı yollardan elde edilen Bitcoin‘lerin giriş yüzdesinde birinci sırada yer aldı.

CipherTrace, ülkede alınan tüm Bitcoin fonlarının yüzde 12.01’inin doğrudan yasadışı yolla elde edildiğini buldu. Finlandiya borsası LocalBitcoins, yasadışı fonların çoğunun alıcısı olarak gösterildi.

”Arka arkaya üçüncü yılda, Finlandiya borsaları alınan BTC fonlarının en yüksek yüzdesinde 1. sırada yer aldı ve alınan BTC fonlarının %12.01’i doğrudan yasadışı yollardan elde edildi. Eşler arası en büyük pazarlardan Finlandiya merkezli LocalBitcoins, bu suç fonlarının %99’undan fazlasını aldı.”

CipherTrace raporu, Rus borsalarının ceza fonları için en popüler ikinci hedef olduğunu ve alınan tüm kripto para biriminin yüzde 5.23’ünün hack, fidye yazılımı ve diğer yasadışı faaliyetlerden geldiğini buldu.

Güvenlik şirketinin araştırmacıları, geçen yıl Rusya borsalarından alınan yasadışı BTC‘nin yüzde 86.8’inin bir Rus karanlık web pazarı olan Hydra Market’ten geldiğini keşfetti.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu