Nedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

RBA: Libra’ya İzin Verilmemeli!

Sponsorlu İçerik

Financial Review’e göre, Avustralya Rezerv Bankası (RBA), Parlamento’ya güçlü düzenleyici yönergeler olmadan Libra‘nın ülkede izin verilmemesi çağrısında bulunan bir önerge sundu. Avustralya merkez bankası, sıkı düzenlemelerin varlığının projenin nedenini haklı çıkarmak için yeterli olmayacağını açıklayan Libra karşıtı tutumunu ikiye katladı.

Öneride:

”G7, özel risk küresel stabilcoin girişimlerinin tüm riskler ve düzenleyici gereklilikler karşılanıncaya kadar başlatılmasına izin verilmemesi gerektiği konusunda uyardı. RBA, bu görüşü desteklemektedir.”

Avustralya şimdi Libra ve diğer özel kripto para projelerine karşı çıkan uluslar arasında en yenisi. Libra’nın tanıtılmasından beri, Almanya, Fransa ve Çin gibi ülkeler Facebook‘un dijital parasını engellemek için harekete geçeceklerini belirttiler.

Diğer eleştirmenler gibi RBA, Libra’nın küresel para politikalarında oynaklığın yanı sıra egemen para politikaları için ciddi riskler oluşturduğunu söylüyor. Libra’ya yönelik bu algılanan tehditlere yanıt olarak, bazı ülkeler aktif olarak devlet tarafından verilmiş dijital para birimlerini araştırmaktadır.

RBA, Avustralya’nın merkez bankasının dijital para birimine (CBDC) ihtiyacı olmadığını savunuyor. RBA’ya göre, Avustralyalılar “düşük maliyetli ve verimli gerçek zamanlı ödeme yöntemlerine” kolayca erişebiliyorlar.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, InstagramFacebookTwitter sosyal medya hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu