ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Ripple, Brezilya Merkez Bankası ile bir araya geldi

Sponsorlu İçerik

Ripple, dünya çapındaki şirketler, büyük yatırımcılar, ticari ve merkez bankaları ve ödeme hizmeti sağlayıcıları ile çalışıyor. Geçen yıl, Fransa Bankası bir araştırma makalesinde dijital varlıK XRP‘nin bankacılık sektöründe olası uygulamaları, potansiyelini ve bunun sınır ötesi ödemelerin işlenmesi için uygunluğunu tartıştı. Geçen hafta Brezilya Merkez Bankası ve kıdemli Ripple personelleri ile bir toplantı yaptı. Toplantının odak noktası kurumsal müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamaktı.

Ripple ve Brad Garlinghouse, Brezilya Merkez Bankası ile görüşmelerde

Sanal toplantı 29 Mayıs 2020’de gerçekleşti ve birkaç saat sürdü. Ripple tarafından toplantıya katılanlar; Brad Garlinghouse (CEO), Ben Lawsky (Yönetim Kurulu Üyesi), Eric Van Miltenburg (Kıdemli Başkan Yardımcısı) ve Luiz Antonio Sacco (Küresel Operasyonlar Başkan Yardımcısı ve Latin Amerika Genel Müdürü).

Brezilya Merkez Bankası adına toplantıya, Başkanı Roberto Campos Neto, João Manoel Pinho De Mello (Finansal Sistem Organizasyonu ve Karar Direktörü) ve Otavio Ribeiro Damaso (Düzenleme Direktörü) ile birlikte katıldı. Toplantının amacı kurumsal konuları açıklığa kavuşturmak ve olası işbirliği olanaklarını tartışmaktı.

Toplantı basına kapalı gerçekleşti ve bu yüzden daha fazla bilgi sızdırılmadı. Neredeyse bir yıl önce, Haziran 2019’da, Ripple, Brezilya‘da Luiz Antonio Sacco başkanlığında bir ofis açtı. Başlangıçta, temel amaç Brezilya’da ve Güney Amerika’da (Şili, Arjantin ve Peru) bir müşteri tabanı geliştirmekti.

Geçen yılın sonunda, Ripple, talep üzerine likidite de dahil olmak üzere Ripple’ın ödeme çözümlerinin kullanımını ülkenin yetkilileri ve bankalarıyla görüştüğünü açıkladı. Sacco bir röportajda o sırada Brezilya’nın Ripple’ın en önemli hedef pazarlarından biri olduğunu ve RippleNet üzerinden yapılan toplam işlem hacminin neredeyse %30 olduğunu açıkladı.

Reuters’e göre, Brezilya’da ve Brezilya’dan gelen küresel işlem hacimleri geçen yıl %10 artarak 4.6 milyar dolara ulaştı. Bunun büyük bir kısmı hala Ripple’ın en büyük rakibi SWIFT tarafından gerçekleştirildi. Ripple, bölgede Banco Topazio, Banco Bradesco, Rendimento, Itau Unibanco, BeeTech, Remessa Online, BEXS ve Frente Corretora de Câmbio ile çalışıyor.

Brezilya Merkez Bankası Başkanı Campos Neto, Blockchain meraklısı ve vizyoner olarak biliniyor. Geçen yıl Mart ayında göreve başladıktan kısa bir süre sonra, Blockchain‘in finansal dünyayı nasıl kararlı bir şekilde değiştireceğini açıkladı:

”İnanıyorum ki, temelde iki teknoloji finansal dünyada yenilik yapacak. Ağ ve kayıt tarafındaki Blockchain ve bulutun (cloud) kullanıcı bilgilerini depolamak için kullanımı. Bankalar bilgi şirketleri haline geliyor.”

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu