ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Rus mahkemesinden şok karar: Bitcoin hırsızlığı suç değil!

Sponsorlu İçerik

Bitcoin ve kripto para hırsızlığı suç değil! Rus bölge mahkemesi, Rusya’da kripto para düzenlenmeleri ve Bitcoin için yasal statü olmadığından, Bitcoin hırsızlığının suç olmadığı kararını verdi. Mahkeme, sanıkları suçlu olduğundan hapis cezasına çarptırdı. Ancak, kripto para birimlerini değil, sadece çalınan fiat parasını iade etmelerini emretti.

St.Petersburg’un Petrogradsky Bölge Mahkemesi, St.Petersburg yargı sisteminin ortak basın servisi Salı günü yaptığı açıklamada, Aralık ayında yapılan Bitcoin içeren bir hırsızlık davasında hükmü açıkladı.

İki sanık, Peter Piron ve Yevgeny Prigozhin, 2018 yılında Rusya Federasyonu Federal Güvenlik Servisi (FSB) memurları olarak kendilerini tanıttılar. Davacıyı kendilerine nakit ve kripto para aktarmaya zorladılar. İşkence tehdidi altında, kripto para sahibi 99.7035 Bitcoin dahil olmak üzere beş milyon ruble ve çeşitli kripto para transferi yaptı. BTC’nin 3 Haziran 2018’deki döviz kuru 48 milyon ruble (680.640 $) değerindeydi. Şu anda, bu BTC miktarı yaklaşık 908.024 dolar. Diğer kripto para birimleri yaklaşık 7 milyon ruble tutarında. Davacının toplam zararı 60 milyon ruble’nin üzerinde.

Mağdur çalınan tüm malların iadesini istedi. Mahkeme, kripto para birimlerinin tehdit altında transfer edildiğini kabul etti. Ancak, merkez bankası, Rusya Bankası ve ceza kanunundan alınan bilgilere dayanarak mahkeme şu sonuca vardı:

”Kripto para hırsızlığı mülke karşı bir suç değil. Hukuki statü eksikliğinden dolayı, bunu bir medeni hukuk nesnesi olarak tanımak mümkün değil. Bu tür sanal paralar hiçbir kategoriye girmiyor ve Rusya Federasyonu topraklarında tanınan bir ödeme yöntemi değil.”

Prigozhin maksimum güvenlik hapishanesinde sekiz yıl ve Prion 10 yıl hapse mahkum edildi. Ayrıca 5 milyon ruble geri vermeleri emredildi. Ancak, hırsızlık sırasında 55 milyon ruble değerindeki kripto paralar karara dahil edilmedi.

Dijital finansal varlıklara ilişkin tasarı Mart 2018’de Devlet Duması’na geri gönderilmesine rağmen, Rusya’nın hala kripto para düzenlemesi yok. Son zamanlarda, kripto paraları hapis cezası ile yasaklamak için yasa tasarısı önerildi. Ancak bazı bakanlıklar bu tasarıyı desteklemiyor.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
.

Tüm gelişmelerden anlık haberdar olmak ister misiniz?>>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edin gelişmeleri kaçırmayın!
.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu