Nedir? Nasıl? Neden?

Rusya Bakanlığı, Kriptoların Yasallaştırılmasını İstiyor

Sponsorlu İçerik

Kripto para düzenlemesi Rusya‘da hala belirsizliğini koruyor olsa da, ülkedeki bir bakanlık durumu iyileştirmek için büyük çaba gösteriyor.

Rusya‘nın önde gelen yayınlarından Izvestia’ya göre, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı bugün düzenleyici sanal alanlar için taslak bir çerçeve hakkında resmi bir belge yayınladı. Belge, yerel kripto para endüstrisi için daha net düzenlemeler sağlama arzusunu gösteren kripto paralar ve Blockchain teknolojisinin testini içeriyor.

Ekonomi Bakanlığı taslak yasayı 17 Mart’ta Rusya Federal Meclisi, Devlet Duması’nın alt meclisine sundu. Bu endüstriler arasında tıp, uzaktan eğitim, ulaşım, ticaret, finans piyasaları, kamu hizmetleri, inşaat ve imalat yer alıyor.

Bakanlık, düzenleyici sanal alanların katılımcılarının uyması gerekmeyecek kurallar listesi içerecek bir “uyduşehir” tasarısı planlıyor. Örneğin, finansal kuruluşlar için asgari sermaye varlıkları, ayrılmış fonlar ve Rusya Merkez Bankası’na raporlama ile ilgili zorunlu gereksinimler.

Ayrıca, kripto para katılımcıları, yerleşikler ile yerleşik olmayanlar arasındaki döviz işlemlerine ilişkin kurallara ek olarak, borçlu başına düşen maksimum risklere ilişkin kurallardan muaf tutulacak.

Rusya’nın merkez bankası, düzenleyici sanal alanları denetleyecek.

Rusya Merkez Bankası’nın Kripto Para Tutumu

Rusya Merkez Bankası, kripto paralar konusunda her zaman sert bir duruş sergilemiştir. Kısa süre önce, ülkede kripto paraların ihraç ve ticaretinin yasaklanması gerektiğini yineledi.

Rusya‘nın “dijital finansal varlıklar üzerine” başlıklı tasarısı, Şubat 2018’te sunulduğundan bu yana birkaç kez ertelendi. Eğer uygulanırsa, Rusya‘daki tüm kripto para faaliyetleri kripto mülkiyeti için yasaklanacak.

İlginç bir şekilde, Rusya Merkez Bankası, Izvestia’nın bakanlığın girişimini tam olarak destekleyip desteklemediğine ilişkin yorum taleplerine yanıt vermedi.

Ayrıca, devam eden COVID-19 kriziyle, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı‘nın bu tür kripto para yanlısı gelişmeleri öngörülemeyen bazı gecikmeler yaşayabilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu