ManşetNedir? Nasıl? Neden?
Trend

Rusya Merkez Bankası, Kripto Paraları Yasaklamak İstiyor!

Sponsorlu İçerik

Rusya Merkez Bankası, kripto paraların satışını ve dolaşımını açıkça yasaklayacak bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. Hukuk departmanı başkanı, merkez bankasının belirli yargı bölgelerinde yapılan işlemleri düzenlemekte zorlanacağını söylüyor.

Rusya Merkez Bankası, devam eden piyasa çalkantılarının ortasında kripto paraların verilmesini ve dolaşımını yasaklamak istiyor. Rus merkez bankası hukuk departmanı başkanı Alexey Guznov, Intervax’a yaptığı açıklamada, tasarının kesinleşme sürecinde olduğunu söyledi.

Guznov‘a göre, “Dijital Finansal Varlıklar Üzerine” tasarısında yapılan değişiklikler, mevcut varlıklar hariç olmak üzere kripto para ticaretini ve dolaşımını yasaklamak için hazırlanıyor. Guznov, tasarının kripto paraların verilmesini ve dolaşımını yasaklayacak ve ihlal edenler için cezalar getireceğini açıkladı.

Alexey Guznov:

”Finansal sistemin ve tüketici koruma sisteminin işleyişi açısından, düzenlemenin yasallaştırılması ve kripto para birimlerinin dolaşımının kolaylaştırılması haksız bir risk. Bu nedenle tasarı, bu kuralları ihlal ettiği için yasal sorumluluk getirerek kripto para dolaşımının emisyonunu ve organizasyonunu açıkça yasaklıyor.”

Guznov, merkez bankasının kripto paralarla yapılan işlemleri nasıl ele alacağı sorulduğunda detayları açıklamadı. Ancak, bankanın gözetiminde sınırlamalar olduğunu belirtti.

Alexey Guznov:

”Örneğin, Bitcoin sahibi olan bir kişi, bunu yasaklamayan bir ülkede bir işlemi tamamlarsa, bunu düzenleyemeyiz.”

Bu ayın başlarında Rusya Merkez Bankası, kripto paralar ile ilgili 6 web sitesini engellemişti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu