ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Rusya’da kripto paralar tamamen yasaklanabilir!

Sponsorlu İçerik

Rus hükümeti, ülkede kripto para kullanımıyla ilgili kuralları sıkılaştırmayı düşünüyor.

Rusya haber kaynaklarına göre, ülkenin parlamentosu yasadışı kripto para kullanımı konusunda endişeli ve bunu önlemek için bazı adımlar atıyor. Yakında yatırımcılara, trader’lara ve madencilere asgari 7.000 dolar (500.000 ruble) veya yedi yıla kadar hapis cezası uygulayacak yeni yasalar uygulayabilirler.

Bazı Rus yetkililer, kripto para birimlerinin yasadışı kullanımının ülkede yasaklanması gerektiğine inanıyor. Yasayı ihlal edenlere en az 7.000 dolar para cezası veya yedi yıla kadar hapis cezası olması yönünde. Şimdi hükümet, Rus kripto topluluğundan bazılarının belirttiği gibi, ülkede kripto paralara tam bir yasak getirmesini sağlayacak yasalar üzerinde çalışıyor.

Kanun taslağı, Rusların bir kripto para borsası veya bir madencilik şirketi (veya küçük bir madencilik teçhizatı) yürütmek veya hatta yerel bankalardaki hesapları kullanarak Bitcoin satın almak da dahil olmak üzere kripto para işlemlerinin yasaklanmasını öngörüyor.

Para cezaları ve diğer cezalar

Bahsedilen eylemler için para cezaları 500.000 ruble (7.000 $) ile başlayacak ve 2 milyon ruble’ye kadar çıkması bekleniyor. Kara para aklamak için kripto para kullandığından şüphelenen (veya suçtan kaynaklanan kripto para da büyük karlar elde eden) birkaç yıl zorunlu çalışma veya yedi yıl hapiste geçirmek zorunda kalabilir.

Rusya kripto ekonomi ve Blockchain Birliği (RACIB) başkanı Yuri Pripachkin, yasa kabul edilirse Rusya’da kripto paralar tamamen yasak anlamına geleceğine inanıyor. Ayrıca, Rus merkezli kripto para şirketlerini Ukrayna ve Belarus gibi diğer eski Sovyet ülkelerine çekeceğini düşünüyor.

Bu arada Rusya, Sibirya‘da Bitcoin madenciliği için kullanılabilecek çok ucuz enerji kaynaklarına sahip.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu