Sadece Kripto Sektöründe Var Olan İş Alanları

İçindekiler

Piyasanın iniş ve çıkışlarına rağmen, kripto ve blockchain’de birçok iş ortaya çıkmaya başlıyor. İşte en yeni iş tanımları.

Kripto baharının geldiğini düşünseniz de, kripto işleri pazarı zaten çiçek açmaya başlıyor.

Kripto pazarlarının iniş ve çıkışlarına rağmen, istihdam siteleri hala blockchain anlayışı için hızlı bir talep oluşturuyor. Indeed‘in yaptığı yıl sonu çalışmasına göre, kriptoda çoğunlukla can sıkıcı sürece rağmen, kripto ile ilgili işler %26 oranında arttı.

Electric Capital‘in daha önceki raporu, kripto iş piyasasının resmini çizmeye yardımcı oluyor. Bitcoin, DeFi’nin büyümesi ve kurumsal Blockchain’in artan farkındalığı sayesinde, tam zamanlı blockchain geliştiricilerinin sayısı 2019 yazına göre %13 arttı. Grafik hayranları için Linkedin’den Devin Banerjee, Bitcoin fiyatı ve blockchain geliştiricisi işe alımı arasında bir korelasyon tespit etti.

Maaşlarda oldukça iyi. Glassdoor‘dan gelen verileri birleştiren teQatlas, ABD’deki Blockchain ile ilgili işlerin maaşlarının yılda ortalama 105.000 dolar olduğunu, bunun da ABD’deki ortalama maaşların iki katından fazla olduğunu bildirdi.

Konum açısından iş teklifleri verilerine göre, ABD de SF & NYC merkezleri, Asya‘da Singapur ve Hong Kong, AB için ise Londra ve Berlin lider.

İşçilerin en çok arananları beklediğiniz alanlarda: 2019 iş ilanlarına göre Mühendislik (%31), Operasyonlar (%17), Pazarlama (%13), Tasarım(%10), Satış (%9). Araştırma, satışa, tasarıma ve uyumluluk rollerine yönelik güçlü bir talebin olduğunu gösteriyor, bu da olgunlaşmaya başlayan bir endüstrinin ürüne odaklanmasını işaret edebilir. (iyi bir şekilde).

Aynı zamanda, daha önce hiç var olmayan bir dizi iş ortaya çıkıyor.

Bunlardan bazılarına bir göz atalım.

Aranızda DeFi Uzmanları Olabilir mi?

Şirketler, otomatik varlık yönetimi stratejileri, pooling, staking, lending, DEX‘ler gibi DeFi trendlerini aktif olarak araştırıyor. Ortaya çıkan bazı yeni işler:

1- Merkezi olmayan Finans Ürün Tasarımcısı

Açıklama:

Nitelikler:

2- DeFi PR Direktörü

Açıklama:

Nitelikler:

Tercihen bankalarda, finans kuruluşlarında kazanılan Halkla İlişkiler, pazarlama veya kurumsal iletişimde 8 yıl veya daha fazla ilgili deneyim.

Öncüler için: DAOs

Merkezi olmayan özerk kuruluşlar, “verimsiz” bürokrasiler olmadan, kurumsal ticari kuruluşların veya kar amacı gütmeyen kuruluşların işlevlerinin çoğunu taklit eder.

3- DAO Mimarı

Açıklama:

Müşterileri tanımlayıp ve onlara teklif verir: yönetişim, iş akışları, fon yönetimi, DAO’lar veya LAO’lar için yasal çerçeveler. (Yasal Özerk Kuruluş)

Nitelikler:

Daha öncede operasyon başkanlığı yapmış veya COO, bir şirketin nasıl çalıştığını derinden anlamış ve operasyonları nasıl sistematize edeceğini öngörmek.

4- DAO Jürisi

DAO dünyasında, çatışmalar ve yasal anlaşmazlıklar artık mahkeme salonuna değil, blockchain ağının hakemleri tarafından çözülüyor. DAO mahkemeleri tarafsız, bir meseleyi tarafsız bir bakış açısıyla çözmesi için ilginç bir mekanizma sağlar. DAO‘lar tokenleşmiş mahkemelerine katılmak için insan jüri üyeleri aramaya başlıyor.

İş Tanımı:

Nitelikler:

5- DAO İşaretçisi

İş tanımı:

Nitelikler:

Traderlar ve Finansörler için:

Ticaret arttıkça, borsalar ve aracı kurumlar çeşitli finans profesyonelleri için sınırsız bir iştahlı oluyor.

6- Kurumsal Kripto Kapsama Sorumlusu

İş tanımı:

Firmanın kurumsal müşterilere hizmet etme yaklaşımını geliştirmek için varlık, trade, staking ve vadeli ürün ekipleriyle yakın işbirliği içinde çalışır.

Nitelikler:

Harika bir ticari içgüdü ve Yüksek EQ’nuz olmalı.

7- Uyum Görevlisi-Kripto Vadeli Piyasalar

İş tanımı:

Nitelikler:

Sermaye piyasaları otomatik faaliyetleri konusunda deneyimli olmak.

8- Stablecoin Sorumlusu

İş tanımı:

Nitelikler:

9- Kripto Denetim ve Vergi Direktörü

Dijital varlık uygulamalarını ve FP&A(Finansal Planlama ve Analiz) ‘yı sürdürülebilir bir şekilde büyütmek için, Kripto Denetçiler acil olarak şirketlerin ihtiyaç duyduğu alan.

İş tanımı:

Nitelikler:

10- Kripto Gözetim Mühendisi

İş Tanımı:

Bulut dağıtımların provizyon, izleme, güvenlik, yüksek kullanılabilirlik, olağanüstü durum kurtarma ve bağlantı dahil tüm yönlerinden sorumlu olurlar.

Nitelikler :

11- QA Otomasyon Mühendisi (Akıllı Sözleşmeler).

İş Tanımı:

Nitelikler :

12- Veri Bulma ve Temizleme Sorumlusu

İş Tanımı:

Nitelikler :

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.