Nedir? Nasıl? Neden?

Securrency CEO’su: Anonim işlem yasadışılığa yol açabilir

Sponsorlu İçerik

Suç girişimleri açısından Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin kullanımı uzun bir geçmişe sahip. Silk Road’un vahşi günlerinden ICO balonu sırasında çıkan dolandırıcılıklara kadar, kripto para endüstrisi uzun bir yol kat etti.

Kanun yapıcıların uzun yıllar teknolojiyi durdurma ve bastırma çabalarına karşın, sonunda birkaçı bunu benimsemeye başladı ve dünyanın dört bir yanındaki gözlemci kurumlar artık alanı düzenlemeye çalışıyor.

Dijital menkul kıymetler alanında önde gelen ihracatçılardan biri olan Securrency CEO‘su Dan Doney, bu konuyla ilgili olarak düşüncelerini paylaştı. Doney, mahremiyet yönünü desteklerken, kripto para işlemlerindeki anonimliğin sadece daha çok yasadışı faaliyete yol açacağına inandığını söyledi.

Dan Doney:

“Özel işlemleriniz olabilir ve gizlilik için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ancak anonimlik böyle bir ortama dayanamaz. Çünkü tüm insanlık tarihi boyunca, anonim finansal işlemlere izin verdiğinizde, hemen arkasından gelen hükümetlerin adım atması gereken türden tedirgin edici olaylar olacaktır.”

Doney, dilerse İran‘daki birine veya Tayland‘daki bir insan kaçakçısına kolayca 100 Milyon Dolar değerinde Bitcoin gönderebileceğini de sözlerine ekledi. Bununla birlikte, hükümetin devreye girmesi gereken yer burasıdır. Doney, benzer bir fon hareketinin fiziksel para söz konusu olduğunda, en azından kripto para durumunda olduğu kadar kolay olmayacağını iddia etti. Yürütme organına göre, bu sorun “düzenlenmiş stabilcoin” ile çözülebilir. “Düzenlenmiş stabilcoin yapmaya niyetliyiz ve stabilcoin düzenleyen araçlara sahibiz,” diye ekledi.

CEO, endüstride “yönetilen bir stabilcoin’in gitmek istediği her yere gidebileceğine” inanan birçok kişi olduğunu ve sadece “finans sektörüne geçerse” önem kazanacağını söyledi. Ancak, Doney‘e göre bu tamamen doğru değil.

Dan Doney:

“Yani şimdi sadece küçük ölçeklerde gerçekleştiği için doğru, ancak FinCEN zaten belli bir ölçeğe bakarak veya buraya adım atarak yapmıştı.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu