Nedir? Nasıl? Neden?

Solaris Bank, Dijital Varlık Saklama Hizmetini Başlattı

Sponsorlu İçerik

Alman FinTech bankacılık sağlayıcısı Solaris Bank, dijital varlıklar için yeni saklama platformu başlattığını duyurdu. Şirketin dijital bankacılık ürünlerinde olduğu gibi, platform API’ye erişebilir. Ayrıca kendi web sitelerinin uygulamalarına entegre olabilir.

Tam lisanslı dijital varlık çözümü

Yeni platform, Solaris Dijital Varlıklar GmbH adıyla Solaris Bank‘ın bir alt kuruluşu olarak çalışmakta. Solaris Bank, Alman pazarında tamamen lisanslı ve düzenlendi. Platformunun API erişilebilir özelliğiyle, ortak şirketlerin kendi çözümlerini oluştururken bundan yararlanabilecekleri  anlamına gelir.

Esas olarak , ortaklar perde arkasında Solaris API’lerine bağlanan web ve uygulama tabanlı ön uçlar oluşturabilirler. Böylece, kendi gözaltı çözümlerini tasarlamak, inşa etmek ve lisanslamak zorunda kalmadan güvende olabilir ve şikayet edebilirler.

Güvenlik ve erişebilirlik

Dijital varlık saklama çözümleri için sonsuz dengeleme yasası, erişilebilirliğe karşı da güvenlidir. Solaris, özel anahtarları dijital bir defter tutma sistemine bağlı dağıtılmış donanım güvenlik modülleri kümesinde depolayarak izler. Bunun varlıkları  kötü niyetli saldırılardan erişimii uzak tutacağını, ancak son kullanıcılar için anında erişilebilir olduğunu iddia ediyor. Herhangi bir varlık transferi, oklu doğrulama işlemini başlatır ve bir uyumluluk motoru da ayrıca şüpheli etkinlik için işlemleri izler.

Solaris, bu API erişilebilir çözümünün, halk arasında daha geniş dijital varlık benimsenmesini teşvik edeceğini ummakta.


Solaris Bank,
Avrupa’da dijital varlık altyapısını yönlendirmede etkili olduğunu kanıtlıyor. Eylül ayında, Bitcoin, Ethereum, Xrp ve Litecoin‘in tamamen düzenlenmiş ticaretini sağlamak için Stuttgart Borsası ile ortaklık kurdu.

Bu yılın başlarında da, dijital bankacılık API’si aracılığıyla tam teşekküllü kripto banka hesapları ve banka kartları sunmak için kripto para bankacılık hizmeti Bitwala‘yi etkinleştirdi. Ayrıca, Alman pazarında Bitbond‘un ilk düzenlenmiş güvenlik token teklifine destek verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu