ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Tayland Merkez Bankası, CBDC çalışmalarını hızlandırıyor

Sponsorlu İçerik

Tayland Merkez Bankası, merkez bankası dijital para birimini (CBDC) kullanan işletmeler için bir ödeme sistemi prototipi oluşturmayı planlıyor.

Reuters raporuna göre, Tayland Merkez Bankası, merkez bankası dijital para birimi veya geleneksel para kullanan ancak dünya çapında para otoriteleri tarafından geliştirilen dijital formda bir ödeme sistemi prototipi oluşturmayı planlıyor. Tayland Merkez Bankası’nın açıklamasına göre, ödeme prototip sistemini test etmek için Tayland’daki en büyük çimento ve yapı malzemesi sağlayıcısı OLAN Siam Çimento Grubu (SCG) ve Tayland merkezli fintech firması Digital Ventures Company Limited ile ortaklık kurdular.

Tayland Merkez Bankası, projenin Temmuz ayında başlayacağını ve yıl sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı. Merkez bankasına göre proje, büyük bankalardan başlayarak merkez bankası dijital para biriminin kapsamını genişletmek ve daha geniş kitlelere uyum sağlamak için önemli bir adım.

Birçok merkez bankası CBDC’leri araştırıyor

Dünyadaki birçok merkez bankası şu anda CBDC‘leri ve bunların finansal sistem üzerindeki kullanımlarını ve etkilerini araştırıyor. Çin, son beş altı yıldan beri ulusal dijital para birimini geliştiriyor. Şu anda, Çin Halk Bankası dört şehirde DCEP (Dijital Para Birimi Elektronik Ödeme) olarak adlandırılan dijital yuanını test ediyor ve bankanın kısa bir süre içinde dijital para birimini çıkarması bekleniyor. Çin, merkez bankası dijital para birimi yayınlayan ilk büyük ülke olacak. Çin Halk Bankası, birçok rapora göre DCEP’nin verilmesini hızlandıracak çalışmalar yapıyor.

Kısa süre önce Kanada Merkez Bankası, merkez bankası dijital para birimlerine adım attığını belirten Proje Yöneticisi CBDC başlıklı bir iş ilanı yayınladı. Ayrıca, geçen ay dijital euroyu da başarıyla test etti.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu