Nedir? Nasıl? Neden?

Telegram Kullanıcılarına Müjde!

Sponsorlu İçerik

Siber tehdit algılama platformu PolySwarm, bugün Telegram kullanıcılarının ve kanallarının kötü amaçlı içerikten korunması için Scanbot adlı ücretsiz bir araç kullanabileceğini duyurdu.

Mesajlaşma uygulaması Telegram, dünya çapında 200 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. Bireyler ve şirketler için mükemmel bir iletişim aracı olduğunu da kanıtladı. Ne yazık ki Telegram, platformu ve insanları sömürmek isteyen kötü kişiler için de çekici bir hedef haline geldi. Telegram platformundaki dolandırıcılar, kripto para ve madencileri hedef alıyor.

ScanBot

ScanBot, Telegram gruplarına eklenebiliyor, burada grupta paylaşılan uygulamaların kötü amaçlı olup olmadığına ilişkin tarama yapıyor ve karar veriyor. ScanBot, bir gruba eklendikten sonra, kötü niyetli bir şey algılandığında üyelere bildirim gönderiyor ve yönetici izinleriyle yayını silebiliyor. Kullanıcılar, şüpheli materyali botla özel bir mesaj yoluyla doğrudan gönderebiliyor ve hakkında ayrıntıları ve uyarıları alabiliyor.

PolySwarm‘ın iddiası (dosya veya içeriğin kötü amaçlı olup olmadığına dair cevaplar anlamına gelir) doğrudan tehditleri otomatik olarak tespit etmek için kitle kaynaklı bir antivirüs şirketleri ve bireysel güvenlik uzmanlarının tarama teknolojileri ağının çalıştığı PolySwarm platformundan alıyor. PolySwarm, zararlı yazılımlara karşı koruma sağlamak için 30’dan fazla kaynaktan alınan verileri topluyor ve karar veriyor.

PolySwarm Krurucu Ortağı ve CSO’su Ben Schmidt:

“PolySwarm’daki güvenlik ekibi sürekli olarak insanların PolySwarm’ın tehdit algılama özelliklerinden faydalanmasını kolaylaştıracak yollar arıyorlar. ScanBot’u kendi Telegram sohbet grubu kullanıcılarımızın potansiyel olarak kötü amaçlı dosyalar göndermesi için kolay ve otomatik bir yol olarak oluşturduk ve grubumuzdayken kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı oluyor. Herkes için kullanılabilir hale getirmemiz gerçekten yararlı bir araç olduğunu ortaya çıkardı. Telegram, PolySwarm ScanBot’un kullanılabildiği ilk platform, ancak yakında diğer platformlarada yaymayı planlıyoruz.”

Herkes, Telegram‘dan PolySwarmBot‘u arayarak PolySwarm ScanBot‘u deneyebilir. Oradan kullanılabilir veya bir gruba eklenebilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu