ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Telekom Devi Libra Projesinden Ayrıldı

Sponsorlu İçerik

Telekom devi Vodafone, Facebook‘un dijital para projesi Libra‘dan ayrılan en son şirket oldu. İngiliz şirketi Facebook’un dijital para projesini terk eden sekizinci destekçisidir. PayPal, Mastercard, Visa, Mercado Pago, Stripe, Booking Holdings ve eBay daha önce Facebook’un tartışmalı kripto para projesinden ayrıldılar.

Libra Derneğinin yaptığı açıklamada:

“Vodafone’un artık Libra Derneği üyesi olmadığını doğrulayabiliriz. Dernek üyelerinin yapısı zamanla değişebilse de, Libra yönetiminin ve teknolojisinin tasarımı Libra ödeme sisteminin esnek kalmasını sağlar.”

Lansmanın açıklanmasından bu yana Libra dünyanın her yerinden yüksek düzenleyici denetimlerle karşı karşıya kaldı. İsviçre Cumhurbaşkanı Libra’nın şu anki haliyle başarısız bir proje olduğunu söylemişti.

Vodafone, M-Pesa’ya Odaklanacak

İngiliz şirketi Vodafone, Libra projesi için ayrılan fonla kendi projesi olan M-Pesa‘yı geliştirecek. Bir sözcü, Vodafone’un şu an M-Pesa’ya odaklanarak dünyaki yoksullara en uygun fiyatla finansal hizmetleri getirebileceklerine inandığını söyledi. M-Pesa, Vodafone’un mobil ödeme sistemidir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu