ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Thodex, aylar öncesinden Kraken’e 5.000 BTC taşımış!

Sponsorlu İçerik

Blockchain analiz firması Whitestream, 5.000’den fazla BTC‘nin, Thodex kontrollü cüzdanlardan Kraken’e geçtiğini iddia ediyor.

İsrail merkezli blockchain analiz firması Whitestream‘e göre, Ağustos 2020 ile Şubat 2021 arasında, işlem sırasında tahmini 125 milyon dolar değerinde (bugünün değeriyle 280 milyon doların üzerinde) olan yaklaşık 5.000 Bitcoin, şu anda kapalı olan Thodex‘e ait cüzdanlardan, ABD borsası Kraken‘e taşındı.

İsrail Savunma Bakanlığı ile sözleşmeleri olan Whitestream, bunun bir “Thodex nakit çıkışı operasyonu” gibi göründüğünü söyledi. Başka bir deyişle, Thodex yöneticileri, Bitcoin‘i aklamadan ve geri alınması için Kraken‘e göndermeden önce müşterilerinden bunları çalıyor olabilirler.

Thodex, davasında önce 2 milyar dolar gibi bir rakam konuşulurken, daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir yayında bu tutarın yaklaşık 108 milyon dolar olduğunu belirtmişti. Whitestream CEO‘su ve kurucu ortağı Itsik Levy‘nin verdiği demeçte dile getirdiği 125 milyar dolarlık tahmin, Ağustos ayından Şubat ayına kadar taşınan ortalama birim fiyatı 25.000 dolar olan Bitcoin için çok uzak rakam olarak durmuyor.

Levy‘ye göre, aynı grup tarafından kontrol edilen Bitcoin cüzdan adresleri kümesi, yani bu durumda Thodex, BTC’yi ezici bir çoğunluğun Kraken olduğu son hedeflerine gönderdi. Bu durumda Thodex, Krakeni sanal cüzdan olarak kullanmışa benziyor.

Levy, “Sonuç olarak Kraken, Thodex müşterilerinden büyük miktarda Bitcoin aldı” şeklinde açıklama yaptı.

Her gün yeni ayrıntıların gün yüzüne çıktığı vurgunda, daha fazla bilgi ve detayın dava sürecinde ortaya çıkacağını ön görmek mümkün.

Kripto paralar ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Nedir? – Kripto Para Habeleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu