Altcoin HaberleriManşetTop 10

SBI, Japonya’nın ilk kripto para fonunu başlatacak

Sponsorlu İçerik

Ripple ortağı SBI Holding, bu yaz Japonya’nın ilk %50 XRP, %30 Bitcoin ve %20 Ethereum‘dan oluşan ilk kripto para fonunu başlatacak.

SBI Holding sayesinde Japonya, Ripple ve XRP için en önemli ülkelerden biri olmaya devam edecek. Son zamanlarda XRP’nin Japon yatırımcılar arasında Bitcoin’e kıyasla popülerliğini kaybettiği raporuna rağmen, SBI Holding Ripple ve XRP’nin adaptasyonunu büyütmeye devam ediyor. Tokyo merkezli finansal hizmet şirketleri grubu şüphesiz Ripple’ın en önemli ortaklarından biri.

Ortaklığın arkasındaki en büyük güç kesinlikle SBI Holding CEO’su ve Ripple yönetim kurulu üyesi olan Yoshitaka Kitao. En son duyuru muhtemelen ona ve MoneyTap’in kullanıma sunulmasına dayanıyor. Dün yayınlanan açıklamalara göre, SBI Japonya’da %50 XRP, %30 Bitcoin ve %20 Ethereum’dan oluşan ilk kripto para fonunu kurmayı planlıyor.

Fon şu an için anonim olan bir kurumla ortaklık yoluyla mümkün olacak. Ancak kesin olan şu ki, kripto para fonu bu yaz başlatılacak. SBI VC Trade, XRP, BTC ve ETH’nin saklama hizmetlerinden sorumlu olacak. SBI Alternative Investments Co Ltd, kripto para fonunu kuracak ve yönetecek.

SBI ve Ripple ilişkileri büyüyor

Açıklanan kripto fonu, görünüşe göre Ripple ve teknolojilerine SBI Holding’in bir başka güven kanıtı. SBI, Ripple’ın en eski ve en büyük yatırımcılarından biriydi. Her iki şirket de 2016 yılında SBI Ripple Asia ortak girişimini kurdu ve 2018’de, Japonya’daki tüm banka varlıklarının %80’inden fazlasını kapsayan 61 bankadan oluşan Japon bankacılık konsorsiyumuna kademeli olarak uygulanacak olan App MoneyTap‘i yayınladı.

Sadece geçen hafta, SBI Ripple Asia, XRP tabanlı İsteğe Bağlı Likidite (ODL) çözümünün test aşamasının yakında sona ereceğini ve ODL’nin bankacılık konsorsiyumunda yaygın olarak uygulanacağını duyurdu. Şu anda, konsorsiyumdaki bankalar işlemleri işlemek için RippleNet kullanıyor, ancak SBI Remit ve SBI Ripple Asia’nın tüm ortak bankalarının bu yıl ODL’ye taşınması planlanıyor.

Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu