ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Türev ürünler ticareti 2 trilyon dolarlık hacme ulaştı

Sponsorlu İçerik

Kripto para türevleri ticareti, yalnızca 2020’nin 2. çeyreğinde 2 trilyon doları aştı. Böylece önceki çeyreğe göre %2.6 ve önceki yıla göre %165 artış kaydetti. TokenInsight’tan alınan en son verilere göre Bingbon, XBG, HBTC ve Phemex gibi gelişmekte olan borsaların yeni iş stratejileri bu rakamı 2020’nin ikinci yarısında daha da yükseltebilir.

Gelişen borsalar büyümeye yardımcı oluyor

Türevler ticareti, geleneksel spot ticaret piyasalarında görülen hacmin yaklaşık %27’sine tekabül ediyor. Bununla birlikte, spot ticaret hacmi bir önceki çeyreğe göre %18, 2019’un aynı dönemine göre %25 azalırken, türev piyasası büyümeye devam ediyor.

Türev ticaretinin çoğu şu anda “büyük beş” kripto para borsasında gerçekleşiyor. Huobi, yalnızca 2. çeyrekte 433.4 milyar dolarlık hacim kaydeden türevler için en popüler yer olduğunu kanıtladı. Arkasından 336.1 milyar dolar ile Binance, 243.2 milyar dolar ile OKEx, 203.4 milyar dolar ile BitMex ve 105 milyar dolar ile Bybit geldi.

Pazar devleri şimdilik hakim olmaya devam ederken, yükselen borsalar benzersiz iş stratejileri benimseyerek alanda varlıklarını şekillendiriyorlar. Bunlar arasında 2. çeyrekte 30 milyar doların üzerinde türev işlem hacmi kaydeden Bingbon da var. Bu, Bingbon’un Güneydoğu Asya pazarında Circle’ın USDC stabilcoin’ini uyumlu şekilde kullanmasına ve borsanın Copy Trading özelliğinin kullanılmasına bağlanabilir.

Copy Trading, deneyimsiz trader’ların daha başarılı trader’ları taklit etmelerini sağlar. Bingbon kullanıcıları, sitenin sürekli olarak en başarılı yatırımcılarına göz atabilir ve onları kazanma oranı, kârlılık yüzdesi ve ticaret tarzına göre sıralayabilir. Borsalar yeni kullanıcılar için işe alım sürecini kolaylaştırmaya çalıştıkça, bunlar gibi sosyal ticaret özellikleri gelecekte daha yaygın hale gelebilir.

Rekabet artmaya devam edecek

Diğer gelişmekte olan borsalar, kendilerini rekabetten farklı kılmak için iş stratejileri uyguladılar. ZBG borsasının kullanıcı eğitimine odaklanması, sitenin ziyaretçi sayısının 2.5 milyona ulaşmasını ve her bir kullanıcının sitede geçirdiği sürenin ortalama 15 dakika olmasını sağladı. ZBG, 2. çeyrekte 30 milyar doların üzerinde türev hacmi kaydetti. Bu durum, kullanıcılarının “becerilerini geliştirme” planının karşılığını alıyor olabileceğini öne sürdü.

Aynı şekilde, HBTC borsası, kendi platformunun kullanıcılarından HBC kripto parası geri satın alarak kendisini farklılaştırmaya çalışıyor. Bu, HBTC kullanıcılarına borsanın karında etkili bir şekilde pay verir. Bu arada, Phemex borsası, üyelerin işlem ücreti ödemelerinin gerekmediği üyelik bazlı spot ticaretini ilk kez başlatıyor. Bunun, tipik işlem ücretlerinin ortadan kaldırılmasından en fazla fayda sağlayacak büyük değerli trader’ları çekmek için bir strateji olarak görülüyor.

Bu tür benzersiz farklılaştırıcı faktörler, çok rekabetçi bir pazar ortamında ortaya çıkan bu borsaların yükselmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda, bu tür alışverişler arasındaki farklılıklar yakın gelecekte daha yoğun rekabetin yaşanacağını gösteriyor. TokenInsight’a göre, tüm borsalar sonunda aynı özellikleri sunduğunda, “rekabet ortamı yeniden bozulacak.”

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu