Twitter CEO’su Dorsey Koltuğunu Kaybedebilir!

Birçok farklı medya kaynağının (Bloomberg ve CNBC) raporlarına göre, milyarder yatırımcı Paul Singer, Jack Dorsey‘i Twitter CEO‘su görevinden almanın planlarını yapıyor.

Elliot Management‘ın kurucusu ve milyarder yatırımcı Paul Singer, Dorsey’in Square Inc.’e olan ilgisinin ve dikkatinin, Twitter’a zarar verdiğini iddia etti. 2015’te CEO olarak eski görevine getirilmesinden bu yana, Twitter, Facebook‘a kıyasla aşırı düşük performans gösteriyor.

Bununla birlikte, Jack Dorsey yönetiminde Twitter, Bitcoin yanlısı oldu ve kripto paraların sosyal medya platformunda gelişmesini sağladı.

Twitter sadece bir kripto para topluluğu oluşturmak için birincil platform değil, fakat Jack Dorsey’in coşkusu ve Bitcoin desteği platformu güçlendirdi. Yönetimdeki olası değişiklik genel olarak Bitcoin‘i etkileyebilir; son zamanlardaki YouTube‘un kısıtlamaları gibi.

Dahası, Dorsey‘in Afrika’da 6 ayını topluma yardım etmek için geçirmeyi planladığı bildiriliyor. Amerika’da da Bitcoin’i benimsetmeye çalışıyor.

Kripto para alanındaki anonim ve gizlilik odaklı kullanıcılar Twitter’ı tercih ediyor. Ancak, yeni yönetim sosyal medya platformuna değişiklikler getirirse bu değişebilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.