ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Ukrayna Kripto Para Cüzdanlarını Denetleyecek

Sponsorlu İçerik

Ukrayna Maliye Bakanlığı‘nın resmi web sitesinde yayınlanan bir rapora göre, Maliye Bakanı Oksana Markarova, Ukrayna Devlet Finansal İzleme Servisi‘nin (SFMS) kripto para fonlarının kaynağını takip edebileceğini ve yasadışı olarak elde edilip edilmediklerini belirlemek için vatandaşların cüzdanlarını denetleyeceğini bildirdi.

Duyuruda, SFMS yasadışı olarak elde edilen dijital varlıkları ele geçirmek için kripto para cüzdanlarını engelleyebileceği belirtildi. Bu, karmaşık soruşturmalar sonucunda kişilerin kripto para özel anahtarlarına erişim sağlayarak yapılabilir. SFMS sadece fonların kaynağını bulmakla kalmayacak, aynı zamanda fonların nasıl harcandığını tespit etme gücüne de sahip olacak. Bu mekanizma zaten test edilmiştir ve başarılı sonuçlar göstermiştir.

Maliye Bakanı Markarova’nın açıklamasında:

“İşlemleri şimdi durdurmak imkansızdır, ancak kripto para cüzdanlarını engellemek ve yasadışı olarak elde edilen kripto varlıklarını kaldırmak mümkündür. Bu, karmaşık soruşturmalar sonucunda kripto para özel anahtarlarına erişim sağlayarak yapılabilir.”

Kripto para birimine yönelik bu yeni yaklaşım, kripto işlemlerinin bu otorite tarafından denetlenmeyi amaçladığını kuran Finansal Eylem Görev Gücü (FATF) uyarınca dijital varlıkları ve hizmet sağlayıcıları denetim altına almayı amaçlayan Ukrayna’da yeni kabul edilen AML düzenlemesinin bir parçası olarak geliyor.

Yeni düzenlemeye göre Ukrayna hükümeti, kripto para birimlerini izleyecek, düzenleyecek ve 1.300$ ‘ı aşan tüm kripto para işlemlerinin, hem gönderenin hem de alıcının doğru doğrulama yöntemiyle taşınmasını talep edebilecek. Ayrıca, kripto para işleminin 1.600$ ‘ı aşan herhangi bir dijital varlık hizmeti sağlayıcısı için, işlemin gerçekleştiği zaman kara para aklama yasalarına uymadıkları kripto para tüccarları hakkında yetkililere bilgi vermeleri gerekecektir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu