Nedir? Nasıl? Neden?

Ukrayna, kripto paraları yasal statüye koymak istiyor

Sponsorlu İçerik

Ukrayna, Bitcoin gibi kripto para birimleri için bu hafta yayınlanan yeni bir taslak tasarıyla yasal statü sağlamak istiyor. Yeni yasa, kripto paraların hukuki durumunu, Ukrayna pazarındaki kullanımını ve sirkülasyonunu belirlemek, kripto para pazarında yasal ilişkiler kurmak ve kripto paraların ihraç edilmesi için prosedürleri düzenlemek istiyor.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, kripto para birimlerinin yasal durumunu belirlemeyi amaçlayan yeni bir “Sanal Varlıklar Üzerine” taslak tasarı yayınladı. Yayınlanan yasa tasarısının mevcut versiyonu kesin değil ve 5 Haziran 2020’ye kadar kripto para topluluğu tarafından tartışılmaya açık. Sektörü düzenleyen belirli bir yasa olmadığı için Ukrayna‘daki kripto para endüstrisi hala gri bölgede.

Önerilen yasa borsaların banka hesapları açmasına izin veriyor

Yeni yasa tasarının ortak yazarlarından birine göre, girişimin başlıca nedeni borsa gibi yerel kripto para şirketlerinin banka hesabı açmasını sağlamak. Ukrayna Bitcoin Derneği başkanı Michael Chobanian, kripto para borsalarının hala Ukrayna‘da bir banka hesabı açamadığını söyledi. Chobanian yeni tasarıyı devlet yetkilileri, hukuk şirketleri ve endüstri oyuncuları ile birlikte yazdı. Önerilen taslak tasarı, kripto para endüstrisini “gri bölgeden” çıkarmak ve son olarak Ukrayna‘daki şirketlere yasal mevcudiyet getirmek için tasarlandı.

Ukrayna, FATF yönergelerine yanıt olarak kripto para yasalarını öneriyor

Mali Eylem Görev Gücü (FAFT), geçtiğimiz yıl dünyanın dört bir yanındaki kripto para düzenlemeleriyle ilgili yönergeler yayınladı ve üye ülkelerden bunlara göre hareket etmelerini istedi. O zamandan beri, dünyadaki birçok ülke bu yönergelere dayalı kripto para düzenlemeleri uyguladı. Ukrayna ayrıca son dört yıldır kripto paraları düzenleyen yasaları düşünüyor. Başlangıçta, Ukrayna kripto para düzenlemesi hakkındaki raporlar, 2015’in sonlarında, Ukrayna’nın Verkhovna Rada’sının Ocak 2016’ya kadar Bitcoin‘in yasal statüsünü tanımlamayı planladığı açıklandı. Rusya’ya benzer şekilde, ülkede şimdiye kadar mevcut kripto para mevzuatı girişimlerinin hiçbiri kabul edilmedi.

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı‘nın yerel kripto para mevzuatında dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance ile işbirliği içinde çalışıyor.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu