Nedir? Nasıl? Neden?

Ukrayna:”Kripto Paralar Maddi Olmayan Bir Varlıktır”

Sponsorlu İçerik

Ukrayna Ulusal Yolsuzluğu Önleme Ajansı (NAPC), son yayınladığı rehberlikte kripto para birimlerini maddi olmayan varlık olarak tanımladı.

Ukrayna ajansı tarafından yapılan tanım, kripto para birimleri hakkındaki Finansal Eylem Görev Gücü (FATF) görüşüne uygun. Gelir beyanlarının 30 Nisan tarihinden önce sunulması gerektiğinden, bu açıklama ülkede yaklaşan vergi sezonundan önce geldi.

Raporda ayrıca, Ukrayna vatandaşlarının diğer maddi olmayan varlıklara benzer şekilde kripto varlıklarını ve aile üyelerinin varlıklarını beyan etmeleri gerektiği bildirildi.

Ayrıca, kripto paraların değerinin Ukrayna Ulusal Bankası‘nın döviz kurunda Ukrayna fiat değerlerine göre belirtilmesi gerektiğini de belirtti.

Ukrayna‘nın kripto para birimleri hakkındaki rehberliği, şu anda finansal araçlar olarak kabul eden Almanya‘nın Federal Finansal Denetim Otoritesi (BaFin) tarafından benzer bir açıklamadan sonra geldi.

Ukrayna makamları, geçen yıl bir yasa tasarısı getirerek kara para aklama ve terör finansmanı tehditleriyle mücadele etmek için FATF yönergelerini benimsemeye karar verdi.

Ukrayna son zamanlarda kripto para rehberliğini yayınlamasına rağmen, vatandaşları ve yetkilileri yıllardır dijital varlıklarını vergi departmanına beyan ediyorlardı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu