ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Venezuela’da Kripto Paralarla Hamburger Dönemi Başladı!

Sponsorlu İçerik

Burger King‘in Venezuela şubesi, çeşitli kripto para birimlerini ödeme şekli olarak kabul etmeye başladı. Enflasyondan etkilenen Venezuela’daki Burger King satış noktaları, kripto para birimlerini ödeme şekli olarak kabul etmek için Cryptobuyer ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Müşteriler artık Bitcoin, Dash, Litecoin, Ethereum, Binance koin ve Tether ile ödeme yapabilir.

Şu anda, Venezuela‘daki Burger King‘in sadece 1 şubesi kripto paraları ödeme seçeneği olarak kabul etmeye başladı. Ancak şirket bu yıl kripto para ödeme seçeneğini Venezuela’daki 40 satış noktasına sunmayı planlıyor. Venezuela’daki tüccarlar, yerel para birimi Bolivar‘ın değeri değersiz hale gelmesiyle, son birkaç yıl içinde kripto paraları kabul etmeye başladı. Ülke, kendi dijital parası Petro‘nun benimsenmesi için bastırıyor.

Krizden etkilenen ülkenin Başkanı Nicolas Maduro, Petro karşılığında petrol, altın ve diğer malların satışı için zaten sözleşmeler imzaladıklarını açıkladı. Ayrıca tatil sezonunda 6 milyon ailenin kripto para birimini kullandığını iddia etti. Maduro, Petro kullanarak yaptırımları atlamak istiyor.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu