ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Vietnam, kripto düzenlemeleri için araştırma grubu kurdu

Sponsorlu İçerik

Vietnam Maliye Bakanlığı, ülkedeki kripto para birimlerini düzenlemek için politikaları incelemeye ve teklif etmeye odaklanacak bir araştırma grubu kurdu.

Yerel haberlere göre, Vietnam Maliye Bakanlığı sanal varlıkları ve kripto para birimlerini inceleyecek bir araştırma grubu oluşturduğunu açıkladı. Grup, ülkedeki kripto para birimlerini yönetmek için düzenlemeler teklif etmekten de sorumlu olacak. Vietnam Menkul Kıymetler Komisyonu Başkan Yardımcısı Pham Hong Son, dokuz üyeli grubun kripto paraları incelemesine liderlik edecek. Grubun diğer üyeleri; Vietnam Menkul Kıymetler Komisyonu, Vergilendirme Genel Müdürlüğü, Vietnam Devlet Bankası Bankacılık ve Finansal Kurumlar ve Hukuk Bölümü, Vietnam Gümrük ve Vietnam Finans Ulusal Enstitüsü.

Vietnam’da kripto para düzenlemeleri yok!

Vietnam‘da hiçbir kripto para düzenlemesi yok. Ancak, ülkede mal veya varlık olarak borsalarda kripto para ticareti konusunda herhangi bir kısıtlama da yok. Ancak ülkenin merkez bankası, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin yasadışı bir ödeme aracı olarak kullanıldığını ilan etti. 21 Ağustos’ta Vietnam Başbakanı, sanal varlıkları, kripto para birimlerini ve elektronik para birimlerini yönetmek için yasal çerçeveyi tamamlamaya odaklanan bir projeyi onayladı. Vietnam Bakanlığı şimdi ülkede kripto varlıklarını yönetmek için politikalar incelemek ve teklif etmek üzere dokuz üyeli bir grup kurdu.

Ülkeler FATF yönergelerini uygulamaya devam ediyor

Mali Eylem Görev Gücü, dünya çapında kripto para düzenlemelerine ilişkin yönergeler yayınladı. FATF üyesi olan 34 ülke, bu yönergelere göre kripto para düzenlemelerini uygulamak veya sonuçlarla yüzleşmek zorunda. Birçok ülke bu yönergelere dayalı olarak kripto para düzenlemelerini uyguluyor. Singapur, İsviçre, Güney Kore ve diğer bazı ülkeler, kripto para endüstrisini yönetmek için FATF yönergelerine dayanan kripto para düzenlemeleri uyguluyor.

13 Nisan 2018’de Vietnam Devlet Bankası Başkanı, kripto para birimleri ile ilgili işlemler üzerindeki kontrolün güçlendirilmesine yönelik tedbirler hakkında direktif yayınladı. Şu anda, Vietnam‘da borsalardaki Bitcoin ve diğer kripto para ticareti konusunda herhangi bir kısıtlama yok.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu