Nedir? Nasıl? Neden?

VISA, Bitcoin ve kripto paralarla ilgili planını açıkladı

Sponsorlu İçerik

VISA, ödeme ağı ve kripto para birimleri arasında bir köprü oluşturulmasını kolaylaştıracak yol haritasını yayınladı.

Ödemeler devi VISA, Bitcoin gibi kripto para birimlerini ödeme ağına dahil etme çabalarını kamuoyuna duyurdu. Dünya çapında 61 milyondan fazla satıcıya erişimi olan VISA, platformunda kripto paraların benimsenmesi için bir yol haritası oluşturan en büyük ödeme şirketlerinden biri oldu.

VISA, Bitcoin ve Tether gibi stabilcoin’lerin ortaya çıkmasının tüketicilere ve tüccarlara fayda sağlayan bir tür finansal yenilik olduğunu kabul etti. Bu anlamda, kripto para birimlerinin ödeme yöntemi olarak ulaştığı hızlı genişlemeyi vurgulamakta. Bu yılın Mayıs ayında, kripto para birimleri ile dolaşım 10 milyar dolara ulaştı.

Ödeme şirketi, dijital para birimleri ve ödeme ağı arasında bir köprü oluşturmak için Coinbase ve Fold da dahil olmak üzere düzenlenmiş kuruluşlarla çalıştığını açıkladı. Sonuç olarak, 25 kripto para cüzdanı VISA tarafından sunulan hizmetlere bağlanabilir. Kullanıcılar, paralarını kripto paralar da, VISA kartları veya ön ödemeli bir kimlik bilgileriyle harcamak için kullanabilirler.

Ödeme devi, bu hizmeti kullanan kripto para kullanıcılarının Visa Direct’i kullanmaya başlayabileceğini belirtti. Bu ürün, tüketicilerin Visa kimlik bilgilerine gerçek zamanlı olarak eklenebilecek kripto paralarla daha hızlı ödeme yapmalarını sağlayacak. Visa ayrıca, FastTrack programının kripto alanı ile bağlantılı varlıklar ile işbirliğini genişletmenin önemini vurguladı.

Visa’nın kripto para ödemelerine genişlemesinin önemli bir parçası olarak vurguladığı bir diğer adım, Anchorage’a yapılan yatırım. Bu yatırım, kripto ekosistemi için güvenli bir altyapı geliştirmeyi amaçlıyor. Bu bağlamda Visa, kripto endüstrisi için büyük önem taşıyan diğer gelişmeleri de açıkladı:

”Araştırma ekibimiz birkaç yıldır Blockchain teknolojisini araştırıyor. Çalışmaları, Zether ve FlyClient dahil olmak üzere birkaç umut verici yenilik getirdi. Araştırmalar, ölçeklenebilirliği artırmak ve çevrimdışı dijital para işlemlerini mümkün kılmak için yeni mekanizmalara odaklandı.”

VISA, regülatörlerle birlikte çalışıyor

VISA’nın yol haritasındaki ilgili engellerden biri politikacıların, regülatörlerin ve diğer devlet kurumlarının gösterdiği tavır. ABD gibi hükümetler tüketicileri koruma ve kara para aklamayı önleme argümanı ile Bitcoin ve kripto pazarına karşı sert politikalar uyguluyorlar.

Bu anlamda VISA, yasa koyucular ve küresel kuruluşlarla birlikte çalıştığını söyledi. Şirket, merkez bankalarının dahil edebileceği önerileri hazırlamak için Dünya Ekonomik Forumu ile işbirliğinden bahsetti. VISA:

”Dijital para birimlerinin dijital ödemelerin değerini daha fazla sayıda insana ve yere genişletme potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, paranın geleceğinde oynayacakları rolü şekillendirmek ve desteklemek istiyoruz.”

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu