Nedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Visa, Fintech Şirketini Satın Aldı!

Sponsorlu İçerik

Dünyanın en büyük ödeme şirketlerinden biri olan Visa, ABD merkezli 8 yaşındaki fintech şirketi Plaid‘i 5.3 Milyar$ ‘a satın aldı. Plaid, Venmo ve Square Cash gibi ödeme uygulamalarına para aktarmak için kullanıcının banka hesaplarına bağlanma görevini yapar. Plaid, geçen yıl fon artırdı ve 2.65 Milyar$ değere yükseldi.

Geçen yıl Plaid, müşteri sayısını iki katına çıkararak 2.600‘e ulaştı ve ABD dışında İngiltere, İspanya, Fransa ve İrlanda‘ya doğru genişledi. Forbes’a göre, geçen yıl Plaid’in geliri 100 ila 200 Milyon$ arasındaydı. Plaid’i kuran Zach Perret, şirketin CEO’su olmaya devam edecek. Visa, satın alma işleminin yasal onaylarda dahil olmak üzere 3 ila 6 ay içinde bitmesini bekliyor.

Visa’nın Plaid’i bu kadar büyük bir miktarda satın almasının nedeni, yeni işlere açılmak ve ek ödeme hizmetleri satabilecekleri bir müşteri tabanına erişmek. Plaid, Venmo, Square Cash, Chime, Acorns, Robinhood, Abra Wallet ve Coinbase dahil olmak üzere en büyük fintech uygulamalarının büyük çoğunluğu ile birlikte çalışıyor. Açıklamaya göre Visa, 4.9 Milyar$ nakit, yaklaşık 400 Milyon$ ise hisse senedi olarak ödeme yapılacak.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu