Nedir? Nasıl? Neden?

Visa, müşterilerin kripto paraya olan heyecanı azaldı

Sponsorlu İçerik

2021 baharında Visa kripto para kartlarındaki ödeme sisteminin işlem hacminin önemli bir kısmını oluşturdu, ancak dijital varlıkların etrafındaki alım satım zayıflamaya başlıyor. Şirketin CFO’su Vasant Prabhu Bloomberg’e konuştu.

30 Haziran 2021’de sona eren üçüncü mali çeyreğe ilişkin rapora göre, sistemdeki ödeme hacmi %34 artarak 2,7 trilyon dolara yükseldi. Sınır ötesi çevrimiçi transferler % 56 arttı, bu büyümenin çoğu dijital varlık işlemlerinden geldi. Özellikle Nisan ve Mayıs aylarında kripto para birimlerini içeren alımlarda büyük bir artış oldu. Ancak Haziran ayına gelindiğinde bu heyecan azalmaya başladı.” dedi.

Nisan ayında dijital varlık piyasasının toplam piyasa değeri 2 trilyon doları aştı ve bitcoin‘in bireysel göstergesi 1.095 trilyon dolara ulaştı. Aynı zamanda Ethereum fiyatı maksimum 2146 $ olarak güncelledi.

CoinGecko’ya göre Mayıs ayında kripto para toplam piyasa değeri 1,5 trilyon doların altına düştü.

Prabhu, gelişmekte olan kripto para piyasasının desteği olmadan sınır ötesi transferlerin hacminin düşebileceği konusunda uyardı. Ülkeler arasındaki işlemler, yüksek komisyonlara sahip oldukları için şirket için en karlı işlemler kripto para ile olmaktadır.

Ödeme sisteminin CEO’su Alfred Kelly, şirketin dijital varlıklar alanında “son derece iyi yeteneklere” sahip olduğunu kaydetti. Ayrıca Visa’nın dijital para birimlerini “daha güvenli, daha kullanışlı ve ödemeler için daha uygun” hale getirebileceğini belirtti.

Temmuz ayında Visa’nın 2021’in ilk yarısında kripto para kartlarının sahiplerinin 1 milyar dolardan fazla harcadığını bildirdiğini hatırlayın, ardından şirket kart programları çerçevesinde FTX ve Coinbase de dahil olmak üzere önde gelen 50 dijital varlık platformuyla işbirliği yaptığını da unutmamak gerek.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu