Nedir? Nasıl? Neden?

Yasadışı İşlemlerde Kripto Para Ayrıntısı! % 1 Kullanılmış!

Sponsorlu İçerik

Araştırma, kripto paraların suçlular arasında daha az popüler hale geldiğini gösteriyor.

Chainalysis tarafından yapılan son araştırmaya göre, 2019 yılındaki tüm kripto para işlemlerinin sadece % 1‘i yasadışı faaliyetlerde kullanıldı. Uzmanlar, 2019 yılında kripto para işlemlerinin 1 Trilyon $‘a ulaştığını, kripto para kullanıcılarının sayısının istikrarlı bir şekilde arttığını belirtti.

Ayrıca, yasadışı işlemlerde dijital varlıkların kullanımının azaldığını belirtti. Yasadışı faaliyet payının darknet pazarlarında gerçekleştiği ilk yıllarından daha sağlıklı görünüyor. Şimdi kripto para kullanıcıları çoğunlukla yasal ticaret platformlarını kullanmayı tercih ediyor.

Ancak, bu gelişmenin bir diğer tarafı, merkezi kripto para borsalarının savunmasız olması. Ticaret platformları genellikle hack saldırıları ve güvenlik ihlallerine maruz kalıyor. Chainanalysis raporuna göre, artık borsalar güvenliğe daha çok önem veriyor.

Hack saldırıları ve hırsızlık olayları, kripto para benimsenmesi yolunda önemli bir engel olarak görülürken, hükümetler ve düzenleyicilerin en büyük endişesi para aklama ve yasadışı operasyonlarda kripto para kullanımı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu