Nedir? Nasıl? Neden?

Yasadışı kripto madenciliği Rusya’ya 6 milyon $’a mal oldu

Sponsorlu İçerik

Devlete ait enerji şebekesi Rosseti’ye göre, Rusya‘daki yasadışı kripto para madenciliği tesisleri son üç yılda yaklaşık 450 milyon ruble değerinde (6.6 milyon dolara) elektrik çaldı.

Elektrik distribütörü, Rusya‘daki birçok mevcut işletmenin sadece ek bir gelir kaynağı oluşturmak için fabrikalarda, ofislerde, uzak evlerde ve hatta çiftliklerde kripto para madenciliği operasyonları yürüttüğüne dikkat çekti. Bu işletmelerin yerel elektrik distribütörleri ile herhangi bir sözleşmesi yok ve kripto para madenciliği için elektrik maliyetini ödemeden kaçak yollardan kullanıyorlar. Rosseti şimdi bu tür yasadışı operasyonlar peşinde koşuyor, ancak son birkaç yılda meydana gelen kayıplar oldukça yüksek.

Şirket ayrıca, birçok tesisin sadece en yakın güç hatlarına bir tel bağlayarak elektriği çaldığını, hatta birkaçının madencilik ekipmanlarını ormanlarda sakladığını belirtti.

Rosseti, 2017’den bu yana, ülkenin 20 bölgesinde bu tür yasadışı kripto para madenciliği tesislerinin 35 tanesini buldu.

Düzenlemeler yasadışı madenciliği engelleyebilir mi?

Yasadışı kripto para madenciliği yıllar içinde en büyük sorunlardan biri haline geldi. Bitcoin fiyatı arttıkça, birçok kişi kripto para madenciliği yapmaya başlıyor ve daha fazla kar elde etmek için genellikle elektrik maliyetlerini azaltmak için kaçak yollara başvuruyorlar.

Güney Kore’den Amerika Birleşik Devletleri’ne ve Çin’den Ukrayna’ya neredeyse tüm ülkeler büyük ölçekli yasadışı kripto para madenciliği olayları ile karşılaştı.

Sadece geçen Aralık ayında, Çinli yetkililer bir baskında 7.000 kaçak Bitcoin madencilik makinasını ele geçirdiler. Aynı ay, Rus kolluk kuvvetleri devlet bilgisayarlarında yasadışı kripto para madenciliği yapan 2 kişiyi tutukladı.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu