ManşetSponsor

Asya Blockchain Zirvesi Konuşmacı Listesi Yayınlandı!

Sponsorlu İçerik

İçinde bulunduğumuz yıl ile ilgili bir çok nitelendirme yapılan alan var. Peki 2020, Blockchain’in bir moda kelimesinden, zorunluluk haline geldiği yıl olacak mı? Devam eden COVID-19 krizi, modern toplumumuzun ekonomi, politika, sosyal yapılar ve kurumlar da dahil olmak üzere her alanında derin çatlaklar açığa çıkarıyor.

COVID-19 sonrası Blockchain güvenlik, merkezsiz ve değişmezlik özellikleriyle dünya için bir güç olabilir. Özellikle, siber güvenlik, veri gizliliği, tedarik zinciri şeffaflığı ve kapsayıcı finansman alanlarında.

Tek soru şu: Blockchain, kavram kanıtının (proof of concept) ötesine geçebilir ve benimsenebilir mi?

Blockchain ve gelişmekte olan teknolojilerle ilgili dünyanın önde gelen profesyonelleri bir araya getiren Asya Blockchain Zirvesi, bununla ilgili sorulara cevap arayacak.

15-19 Temmuz tarihleri arasında planlanan ilk sanal toplantı, Asya Blockchain Zirvesi 2020 (ABS2020), 5 günlük konferansında interaktif atölye çalışmaları, demolar, AMA’lar ve katılan şirketler tarafından yürütülen çevrimiçi buluşmalara paralel olarak yedi kategoride konuşmaya sahip olacak.

Aşağıdakiler dahil olmak üzere verilen konular hakkında düşündürücü açılış konuşmaları, ocak başı sohbetleri ve panel tartışmaları sunacak:

  • Endüstriler İçin Blockchain (1. Gün, 15 Temmuz): Bankacılık ve sigortadan sağlık, enerji, telekom, perakende ve gayrimenkul alanlarına kadar çeşitli sektör ve işletmeler Blockchain’in potansiyelini görmeye başlıyor. Pistte Société Générale, Qatar Development Bank, Mastercard ve Boston Consulting Group dahil olmak üzere çeşitli endüstri liderlerini dahil etmek için Blockchain keşifleri ve öngörüler yer alacak.
  • Dijital Varlıklar (2.Gün, 16 Temmuz) – COVID-19’u çevreleyen artan belirsizlikler insanları güvenli liman varlıklarını yeniden düşünmeye zorladı. Merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler) yeni bir piyasa trendine yol açtı. Sanal zirvede son gelişmeler ve kripto para piyasası için bir sonraki durum incelenecek. Finansal piyasalar ve ekonomi ile bağlantıları ele alınacak.
  • Deep Tech (3.Gün, 17 Temmuz) – İki açıdan incelenecek. 1) Merkezi olmayan teknolojilerin güvenlik, ölçeklenebilirlik, güvenilirlik ve merkezsizlik açısından teknik zorlukları. 2) Blockchain’in 5G, AI, büyük veri analizi, bulut, IoT ve robotik dahil olmak üzere diğer gelişmekte olan teknolojilerle etkileşimde neler başarabileceği konuşulacak.
  • Girişimcilik (3. Gün, 17 Temmuz) – Takımlarınızın daha güçlü öne çıkmasını sağlamak için küresel salgından nasıl koruyacak ve yöneteceksiniz? Rekabet, yenilikçilik, kaynak yaratma, pazarlama, teknoloji alanındaki kadınlar ve diğer konulardaki uzmanlarınızın yanı sıra sektör arkadaşlarınızı da dinleyin.
  • Sosyal Etki (4. Gün, 18 Temmuz) – Eğitim, sağlık, yardım, iklim değişikliği ve yoksulluk gibi sosyal sorunları çözen merkezi olmayan teknolojilerin etkili uygulamaları incelenecek. Ayrıca, Pew Araştırma Merkezi, UNICEF, RadicalxChange ve Western Union uzmanları ve proaktif düşünürler yer alacak.
  • Düzenleme (5. Gün, 19 Temmuz) – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Singapur Para Otoritesi, Avrupa Komisyonu ve Dünya Ekonomik Forumu da dahil olmak üzere küresel mali düzenleyici ve kurumlardan kilit yetkilileri vergi muamelesi gibi konularda görüşlerini paylaşacak. Konu: Kara para aklama karşıtı düzenlemeler ve token tekliflerinin yasallığı.
  • Merkezi Olmayan Gelecek (5. Gün, 19 Temmuz) – Giderek daha fazla insan, merkezi olmayan yapıların merkezileştirmekten daha sağlam olduğunu fark ediyor. Merkezi olmayan bir gelecek bizim için ne ifade ediyor? Gemiye binen insanların tahminlerine göz atın.

Zirve her gün 09:00 – 21:00 (GMT + 8) saatleri arasında gerçekleşecek. Ayrıca, etkinlik sırasında ve etkinlikten sonra diğer zamanlarda bilet sahiplerine isteğe bağlı olarak tekrar erişim imkanı verilecek.

Daha etkileyici konuşmacılar ABS2020’ye katılıyor

Sadece Blockchain teknolojisini ilerleten konuşmaları ve işbirliklerini kolaylaştırmak amacıyla doğan konferans, şimdi çeşitli sektörlerden insanları bir araya getirerek önerilerini bir sonraki seviyeye taşıdı.

Ünlü astronot Chris Hadfield ve diğer yıldız konuşmacıların yanı sıra, ABS2020’nin yüksek kalibreli serisine 130 yeni konuşmacı ekledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun beş üyesinden biri olan Hester M. Peirce, ABD Blockchain topluluğunda da kripto yanlısı duruşundan dolayı “Kripto Anne” olarak da biliniyor. Pierce, dijital varlıkları çevreleyen düzenleyici konular hakkında görüşlerini paylaşacak.

Bazı yeni konuşmacılar;

  • Audrey Tang, RadicalxChange Yönetim Kurulu Üyesi
  • Raj Dhamodharan, Mastercard EVP Blockchain / Dijital Varlık Ürünleri ve Ortaklıkları
  • Laurent Marochini, Société Générale Lüksemburg İnovasyon Laboratuvarı Başkanı
  • Jacqueline Molnar, Western Union Baş Dönüşüm ve Küresel Uyum Başkanı
  • Wang Guan, CGTN Haber Sunucusu
  • Arvie de Vera, Filipinler Birliği Bankası Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Fintech Grup Başkanı
  • Joseph Lubin, ConsenSys Kurucusu
  • Sebastian Sonntag, LocalBitcoins CEO’su
  • Kris Marszalek, Crypto.com Kurucu Ortak ve CEO’su
  • Noelle Acheson, CoinDesk Araştırma Direktörü
  • Amy Davine Kim, Dijital Ticaret Odası Baş Politika Sorumlusu

Zirvenin 50’den fazla ülkeden 200’den fazla konuşmacı ve 20.000’den fazla katılımcı çekmesi bekleniyor. Tüm konuşmacı listesine buradan bakabilirsiniz.

Dünya, Ay ve Mars

ABS2020’nin üç bilet seviyesi var: Dünya, Ay ve Mars.

ABS2020’deki tüm özellikli parçalar, atölyeler, demolar, AMA’lar ve çevrimiçi buluşmalar, ABS2020’nin çevrimiçi bir platformunu kullanarak gelişmekte ve piyasaya sürülecek olan Ay ve Mars Bilet sahipleri için canlı ve etkileşimli olacak.

Harika içeriğin ötesinde, ABS2020, Brella tarafından desteklenen ağ fırsatları ve sanal kabin ortamı sunacak. Ay biletleri ve üzeri sahiplerin benzer ilgi alanlarına sahip konuşmacılar, katılımcılar ve sponsorlarla bağlantı kurmasını sağlayacak. Görüşmeleri daha da ilerletmek için sanal toplantılar ayarlayacak.

ABS2020’nin ev sahibi, önümüzdeki yıl bilet sahiplerine değer katmak için daha ilham verici ve anlamlı içerik ve etkinlikler sunmak için çevrimiçi platformu kullanmayı planlıyor.

Ay bilet sahiplerine, kayıttan Eylül sonuna kadar ABS2020 içeriği ve platformda gelecekteki potansiyel içerik erişilebilecek. Ve kayıttan 12 ay boyunca Mars Bileti sahipleri yararlanabilecek.

Asya Blockchain Zirvesi Hakkında

Asya Blockchain Zirvesi, Asya Blockchain Alliance tarafından düzenlenen yıllık bir etkinlik ve dünyanın en ikonik Blockchain zirvelerinden biri. Etkinlik her yıl önde gelen endüstri girişimleri, yatırım şirketleri, finansal hizmetler devleri, küresel markalar, akademik kurumlar, uluslararası medya ve politika gruplarından binlerce profesyonelin Taipei’de toplanması ve karşılaşılan trend ve baskı sorunlarının dinamik ve anlamlı tartışmalarına katılmasını sağlıyor.

İletişim

ABS2020 için PANONY Limited, Halkla İlişkiler Ajansı ve Danışmanlığı

Jenny Liu
jenny@panony.com

Tüm gelişmelerden anlık haberdar olmak ister misiniz?>>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edin gelişmeleri kaçırmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu