Analistler, Bitcoin Fiyat Tahminlerini Paylaştı!

Kripto para borsası BitMEX‘in araştırma kolu 2020 için bir dizi tahmin yayınladı. Araştırmaya göre, Bitcoin’in oynaklığının devam edeceğini gösteriyor.

BitMEX‘e göre, BTC’nin genel kripto pazarındaki hakimiyeti %75‘in altında kalacak. Rakam, altcoin pazarının, aksi tahminlere rağmen, öngörülebilir bir gelecek için burada olduğunu gösteriyor.

2019’da Bitcoin’in hakimiyeti yılın çoğunda istikrarlı bir şekilde arttı ve Eylül ayında yaklaşık %70‘lik bir zirveye ulaştı. CoinMarketCap‘e göre şu anda %68.85.

Tarihsel olarak, altcoin pazarı Bitcoin’in baskınlığı düştüğünde yükselir.

BitMEX Araştırmasına göre, BTC’nin genel pazardaki payı %30‘a kadar düşebilir. BTC son olarak Ocak 2018’de Bitcoin ve altcoin pazarındaki çılgınlığın zirvesinde %32‘ye kadar düştü.

BitMEX ‘in Araştırma kolu, BTC için geniş fiyat tahminleri haritası hazırladı. Şirket, Bitcoin’in önümüzdeki yıl 15.000$ ‘a kadar yükselmesini bekliyor ve en kötü senaryoda 2.000$ ‘ın üzerinde kalacağını söylüyor.

Kısa vadede, popüler analistler Scott Melker ve The Cryptomist potansiyel Bitcoin sıçramasını bekliyor.

Cryptomist, boğaların daha fazla yükseliş için ivme kazanmasını ve 7.650$ ‘ı aşmasını bekliyor.

“Kama şimdiye kadar mükemmel oynuyor. Hedefe ulaşıldı. Bu 7.650$ direncini kırabilirsek, o zaman 8.400$ bölgesine geleceğini hissediyorum. Soru, önce yana mı? ”

West Texas Capital‘den Scott Melker pozisyonunu yeni artırdığını ve BTC’yi 7.445$ ‘dan satın aldığını söyledi. Bitcoin’in yaklaşık 7.860$ ‘lık direnci kırması için beklediğini belirtti.

“Farklı görünüm, aynı alan. Gördüğünüz gibi, anahtar direnç 7.860-70$. Aynı zamanda yerel ticaret aralığının en üstünde (mavi gölgeli alan). Aralığın altındaki fitil, fiyatın sıçrayabileceğinin açık bir sinyaliydi. Şimdi aralıktan çıkması gerekiyor.”