Centex, kendi borsasını kuruyor

Binance Smart Chain (BSC) tabanlı olan yerel token olan Centex, kendi borsasını başlatacağını duyurdu.

Centex ekibi lansmanın çok yakında gerçekleşeceğini belirtti. Kripto para birimi değişimi endüstrisinde yeni bir dönemin başladığına işaret ediliyor. Mevcut borsaların ise, onları verimsiz kılan sorunları olduğu iddia ediliyor. Centex borsasının vaatleri şu şekilde; çekici staking (cüzdan kitleme) ödülleri, Centex ile hızlı ve daha olanaklı bir borsa ve ekosistemde sınırsız ürün.

Ölçeklenebilirlik, token güvenliği ve işlem maliyeti, mevcut borsalarda önemli sorunlardır. Bitmart korsanlığı, Binance varlıklarının bile çalındığı, bilinen en son siber saldırı olduğu için, bilgisayar korsanlığı vakaları çok yaygın. Bu sebeple, yaşanan sorunları çözebilecek borsaların gelmesi kripto pazarında dalgalanmalara sebep olacaktır.

Centex borsası, Binance Smart Chain üzerine kurulmuş merkezi olmayan bir kripto para borsasıdır. Binance tabanlı borsayı oluşturan ekip, daha güvenli, daha hızlı ve daha ucuz borsayı geliştiğini söylüyor. Binance tabanlı borsa, kullanıcılara daha güvenli bir platformda daha iyi bir deneyim sunacak.

Güvenlik sorunu üzerine çalışıyor

Centex borsası, güvenlik sorununu çözmek için fikir birliği protokolü üzerinde çalışıyor. Yavaş ve hacklenmesi kolay Proof-of-work (iş kanıtı) protokollerini kullanan büyük borsaların aksine, Binance tabanlı borsa, Proof-of-Stake (iş kanıtı) işbirliği ve yardımlaşma (konsensüs) yöntemini kullanacak. PoS (Proof-of-Stake), tüm işlemleri doğrulamak ve yeni bloklar oluşturmak için doğrulayıcı kullanan, PoW ağlarında birkaç küçük kişi tarafından yapılan görevler birliği mekanizmasıdır.

Binance tabanlı değişimin güvenliği, her bir işlemi doğrulamak için çok sayıda doğrulayıcı koşulu koyularak sağlanır. Bir işlemin başarılı olması için doğrulayıcının yüzde 51’inin bunu doğrulaması ve onaylaması gerekir. Bir bilgisayar korsanının ekosisteme hükmetmesi için için yüzde 51 doğrulayıcı elde etmesi imkansız olacaktır. Binance Smart Chain tabanlı bu değişim ile daha güvenli bir borsa mümkün. Hız sorunu, büyük borsalarda başka bir sorunken Binance tabanlı borsa bu sorunu kolay bir şekilde çözüyor. PoS protokolü, blok zincirinde yeni bloklar oluşturmak için daha yüksek bir hıza sahiptir. Saniyede daha yüksek sayıda işlem gerçekleştirebilir.

Binance tabalı borsa, Centex tokeninin sunduğu cazip ödüller nedeniyle kripto topluluğu arasında şimdiden popülerlik kazanıyor. Staking (hesap kilitleme) süreci en popüler olanıdır. Madeni para, oluşturulan gelirin yüzde 100 APY’si (yıllık getiri yüzdesi) olan ve cüzdanlarda kitlenen tokenleri ödüllendiriliyor. Sınırsız ürün geliştirmeye giden tüm işlemlerde yüzde 10’luk verginin yüzde 3’ü ile CENX (Centex) stake etmek ileride çok kazançlı olacaktır.

Binance tabanlı bir borsa olarak Centex’in büyük bir potansiyeli var. Proje mevcut değişim sorunlarını giderirse, kripto topluluğu Centcex değişiminin DeFi’deki bir sonraki büyük şey olacağını söylüyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin. Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.
Exit mobile version