Telegram & SEC Savaşları! Geliştiriciler Örgütleniyor!

Telegram yatırımcıları ve geliştiricileri, projeyi SEC‘den korumak için TON ekosistemi içinde bir vakıf kurdular. Fonları ve kodları, Durov kardeşler değil Ton Vakfı Katılımcıları yönetecek.

SEC, Telegram‘ı yok etmeye hazırlanırken, Telegram beklenmedik taraflardan yardım almaya devam ediyor. Bu sefer Telegram’ın kilit yatırımcıları ağın gelişimini koordine etmek için bir dernek oluşturdular.

Vakıf, Button Wallet, Atomic Wallet, Da Vinci Capital brokerleri ve Cloud Staking Platform EverStake gibi cüzdan geliştiricilerinden oluşuyor. Ayrıca dernekte TON Fransa, TON Çin ve TON İspanya‘da yerel TON geliştirme grupları da var. TON Labs hareketi de Vakfın bir parçası. İşte katılımcıların tam listesi:

Katılımcılar hakime ve SEC‘e bir ‘mahkeme brifingi’ sundular. İçinde, TON Blockchain‘in farklı boyutlarda 2000’den fazla katılımcıdan merkezi olmayan desteğe sahip olduğunu belirtiyorlar. Blockchain’in kodu mevcut yasaların hiçbirini ihlal etmiyor. Geliştiriciler 5 saniyeden daha kısa sürede işlem başlatabiliyor. Geliştiricilerin bunu yapmak istememesinin tek nedeni SEC‘in Telegram kurucularına yönelik eylemlerinden kaynaklanıyor.

İçindekiler

Telegram’ın Kurucuları TON ile Bağlantıları Kesiyor

SEC ve Mahkeme’ye gönderilen belge, Telegram’ın kurucusu Pavel Durov tarafından şirketin TON projesiyle bağlantısını reddetmesi hakkındaki kamuoyu açıklamasını onaylıyor. Proje, lansman anında açık kaynaklı bir yazılım olacağından, kaderi yaratıcılardan bağımsız olacak. Ayrıca, yönetmede önemli bir rol oynamayacak, doğrulayıcılar eklemeyecek veya geliştirme ile ilgili kararlar vermeyecekler. Tüm kararlar, merkezi olmayan blockchain geliştiricileri topluluğu tarafından verilecek. Bu tür aktivistler(eylemciler) benimsenme düzeyini ve TON kod kalitesini yükseltmek için zamanlarını ve enerjilerini kullanacaklar.

TON Vakfı, topluluk içeriyor ancak bunlarla sınırlı değil. Cüzdanın yaratıcılarına gitmesi gereken tüm GRAM tokenleri, Vakfın halka açık adreslerine gidecek. Bu durumda, Telegram kurucularının merkezi olmayan ağın lansmanından hiçbir maddi kazancı olmayacak.

Belge ayrıca Brown Üniversitesi tarafından verilen bilirkişi raporunu da bozuyor. Rapor TON ağının blockchain’in lansman için kritik bileşen eksikliğine sahip olduğunu iddia ediyor. Ancak, gerçekte, blockchain çalışıyor, insanlar bile bir test TON Cüzdanını indirip test edebilirler. Ayrıca, Telegram messenger‘ın TON blok zinciriyle yakın ilişkisi veya bağlantısı olmayacak:

“”Telegram, blockchain’i ve ekosistemi piyasaya sürdükten sonra kontrol edemeyecek. Tıpkı bir gökdelen tasarlayan bir mimar gibi, bittikten sonra binada neler olacağını kontrol edemez…Etrafına, içine veya üstüne inşa edilenler de dahil. ”

Önümüzdeki Çarşamba günü planlanan mahkeme dinleme sırasında SEC, mahkemeyi, TON’un ticari hedefleri takip eden kurucuları ile merkezi bir şirket olduğuna ikna etmeye çalışacak. SEC‘in iddialarına göre, TON kurucuları kripto para birimi lansmanı için kasıtlı olarak ikincil bir pazar oluşturdular. Bu, fiyatının sert bir şekilde düşmesini önlemek ve fiyatı Pavel veya Nikolai’nin isteğine göre manipüle etmek.

Yirmi Geliştirici Projenin Çekirdeğinin Kusursuz Olduğunu İddia Ediyor

Mahkemeye gönderilen özette, 20 TON geliştiricisinin, proje kodunun kapsamlı bir şekilde incelemesini yürüttüklerini söylediği iddiaları yer alıyor. 8.000 bağımsız kullanıcının kodu son birkaç ay içinde test ettiği ve incelediği anlaşılıyor.

Herhangi bir kusur bulamadıklerı, aynı zamanda tokenin lansmanından da finansal çıkarları olmadığı aktarıldı. Bu nedenle, resmi halka arzdan önce ve sonra blockchain kodunda çalışmaya devam edebilecekler. Geliştiriciler, yönetim yapısındaki değişiklikler nedeniyle mahkemeden TON blok zincirinin başlatılmasına izin vermesini istiyorlar.

Bakalım SEC ve Telegram savaşlarının bir sonraki gelişmesi ne olacak. Sizde yorum kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Exit mobile version