Ünlü İK Şirketi Blockchain Kullanacak

Workday CEO’su öz geçmişleri Blockchain ile takip etmek istiyor. İK şirketi Workday’ın CEO’su, yapay zeka ile Blockchain‘in iş başvuruları için tam şeffaflık sağlayacağını öngörüyor.

Aneel Bhursi‘nin CEO’su olduğu, insan kaynakları profesyonelleri için verilerin analizlerini yaratan İK şirketi Workday, yalan veya yanlış bilgileri düzenleyerek bunları önlemek ve insanların Blockchain üzerindeki iş geçmişini tutunabileceği bir sistem oluşturmak istiyor.

Aneel Bhursi:

“Blockchain, çözülmesi gereken bir sorun arayan bir teknolojidir. Çözebilecek bir sistem bulduk, bu da kimlik bilgileri. Çalışanlar şirketten şirkete gidebilir ve onlarla özel bir ağda kimlik bilgileri taşıyabilir. Dış kaynak tarafından düzenlenemez. Taşımak istediğiniz bilgiler ne olursa olsun çalışanlar veriler üzerinde güç verir.”

Benzer şekilde bazı teknolojiler zaten inşa edildi ve çalışmaya başladı. İngiltere merkezli bir eğitim kuruluşu olan Education Index Ekim ayında, öğrencilerin üniversitelere ve burslara başvurmalarına yardımcı olmak için Blockchain kullanan Libereka Ortak Başvuru ve Burs Sistemini (LCASS) başlattı . Blockchain’de akademik kimlik bilgilerini, transkriptleri ve tavsiye mektuplarını saklayarak bu çalışmalarda yeşil ışık yaktı.

Uluslararası Göç Örgütü, Blockchain teknolojisini kullanarak iş sözleşmelerini kaydeden bir sistem oluşturdu. Hong Kong merkezli Blockchain firması Diginex ile birlikte inşa edilen bu sistem ile göçmen işçilere son saniyede işverenler arasında elverişli sözleşmeler imzalamalarını sağlayacak olanakları oluşturdu.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Exit mobile version