Jeremy Spence kripto dolandırıcılığını kabul etti

Birkaç kripto para birimi fonunun kurucusu ve yöneticisi Jeremy Spence, yatırımcıları kripto yatırım dolandırıcılığına çekmekten suçlu bulundu. ABD Adalet Bakanlığı’na (DOJ) göre, bahsedilen fonlar sözde sürekli para kaybederek yatırımcıları 5 milyon zarara uğrattı.

Yatırımcılar kripto para fonu Coin Signals‘e yatırım yaparak dolandırıldı. Adalet Bakanlığı (DOJ) yaptığı açıklamada, Jeremy Spence’in (aka Coin Signals) sahte bir kripto para birimi yatırım planında suçunu kabul ettiğini duyurdu. DOJ, Spence’in bu fonlarla bağlantılı olarak yanlış beyanda bulunduktan sonra işlettiği çeşitli kripto para birimi fonları için 170’ten fazla bireysel yatırımcıdan 5 milyondan fazla para talep ettiğini açıkladı.

ABD Avukatı Damian Williams konuyla ilgili şunları söyledi:

“Jeremy Spence, a/k/a, ‘Coin Signals’, bugün yüzde 148’e varan hayali tarihsel getiriler lanse ederek yatırımcıları kripto para yatırım dolandırıcılığına çektiğini itiraf etti.”

Adalet Bakanlığı, Spence’in yatırımlara sürekli para kaybettirerek, yatırımcıları 5 milyonluk zararla ortada bıraktığını söyledi. Spence, Kasım 2017’den Nisan 2019’a kadar oluşturup yönettiği birkaç kripto para yatırım fonu için yardım istedi. En büyük ve en aktif fonları Coin Signals Bitmex Fund (CS Mex Fund), Coin Signals Alternative Fund (CS Alt Fund) ve Coin Signals’di.

Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamanın devamında:

“Fona katılmak isteyen yatırımcılar, Spence’in yatırım yapması için Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerini Spence aktarıyordu. Fonlar ticari kayıplarını gizlemek için, diğer yatırımcılara yüksek kazanç sağlamış gibi göstererek yeni yatırımcı fonları kullandı. Fonlar üzerinden yatırımcılara yaklaşık 2 milyon dolar değerinde kripto para dağıttı.”

25 yaşındaki Spence, en fazla 10 yıl hapis cezası gerektiren Emtia dolandırıcılığından suçlu bulundu.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.[/box]  Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitterhesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.
Exit mobile version