ManşetNedir? Nasıl? Neden?

JD.com, çalışanlarına dijital yuan ile ödeme yapıyor

Sponsorlu İçerik

Çin’in en büyük online perakendecilerinden olan firma, çalışanlarına Çin’in merkez bankası dijital para birimi (CBDC) olan dijital yuan ile ödeme yapıyor. JD.com, çalışanların yanı sıra geçtiğimiz günlerde bazı iş ortaklarına dijital yuan ile ödeme yaptığını doğruladı. JD.com, Alibaba tarafından işletilen Tmall ile birlikte Çin’deki en büyük iki online perakendeciden biri ve Fortune Global 500‘ün bir üyesi. Şirket, en son teknolojiyi benimsemekten gurur duyduğunu söylüyor.

JD.com, DCEP deneme programları için teknoloji ve hizmet desteği sağladı

Yakın tarihli bir blog gönderisinde, Pekin merkezli perakende devi, geçen yılın Eylül ayından bu yana Çin Halk Bankası ile çalıştığını açıkladı. O dönemde, “Suzhou, Pekin ve Chengdu‘daki DCEP deneme programları için teknoloji ve hizmet desteği sağladı.” Perakende devi, “Ocak ayında şirket, bazı çalışanlarının maaşlarını ödemek için bu sistemi kullandı ve DCEP uygulamasını daha da araştırdı. JD ayrıca, DCEP yoluyla işletmeler arası ödemeler yaptı ve JD Retail’in DCEP Bank of Communications hesabı, Unis Electronic Business‘ın DCEP Bank of China hesabına bir işlem yaptığında, bankalar arası uzlaşmanın yapılmasına yardımcı oldu.”

“JD.com’un dijital yuan girişimlerinin çoğu tüketici düzeyine odaklandı.”

Çinli firma Aralık 2020’den beri web sitesinde ödemeler için dijital yuan‘ı kabul ediyor. Double 12 alışveriş etkinliğine denk gelen ilk haftada perakendeci 20.000’e yakın işlem gerçekleştirdi. JD.com, DiDi, BiliBili ve Meituan dahil diğerleriyle birlikte DCEP‘de ödemeleri kabul etmeye başlayan başlıca online perakendecilerden biriydi. O zamanki en büyük satın alım 1.530 $ değerindeydi. JD.com‘daki dijital yuan programının başkanı Fei Peng, yerel gazete Global Times‘a yaptığı açıklamada, dijital yuan girişimlerinin çoğunun tüketici seviyesine odaklandığını söylmişti. Ancak şirket şu anda odak değiştiriyor.

Kripto paralar ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Nedir? – Kripto Para Habeleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu