Şirketler NFT endüstrisinde Likidite sorununu değiştiriyor
Loot NFT‘nin yeni metaverse’i, NFT alanını demokratikleştirmeyi planlıyor. Loot NFT ve NFT’lere teklif vermek için oyunlaştırılmış yöntemlerle likidite sorununu çözmeyi amaçlıyor.
Mart ve Nisan ayları arasında, NFT satışları yaklaşık 64 milyon değerinde toplam değere ulaştı. Ekim ayına kadar, satışlar 336.6 milyon dolar tutarındaydı. NFT’ler son zamanlarda tüm yeni teknolojiler gibi çeşitli zorluklarla karşı karşıya, NFT’ler eleştirmenler tarafından patlatmayı bekleyen bir balon gibi gösterildi. Likidite (kolaylıkla paraya çevrilecek varlıklar) eksikliği çoğu yatırımcıyı etkileyen büyük bir sorunken bazı yatırımcılar NFT’lerin, Altcoin‘den daha riskli bir yatırım olduğuna inanıyorlar.
NFT’ler çok az koleksiyon ve parça testinden geçmeyi başarır ve ne yazık ki çoğu birkaç ay içinde değerini kaybeder. Sonucu incelediğimizde ise NFT’ler likit hale gelir ve sahipleri olumsuz bir mali durum yaşar. Ethereum (ETH) merkezi veya merkezi olmayan borsada kolayca satılabilirken, NFT satışında alıcılar ve satıcıları eşleştirmek çok daha zor olabiliyor. Yatırımcılar, spekülatif pazarlarda işlem yapmak yerine, genellikle NFT’lerini satmadan bekletmeyi (HODLing) tercih ediyorlar. Ayrıca, her işlem için sadece birkaç potansiyel alıcı ile pazar ağında iki taraflı olarak satılır.
NFT likiditesi sorununu çözmek amaçlanıyor
Oyun içi NFT kartı yalnızca küçük bir alıcı grubu tarafından talep edilebilir. Bu sebeple, NFT işlemlerinin GMV’nin (Gri Piyasa Değeri) 2020 yılından bugüne önemli ölçüde artmasına rağmen, bir NFT’yi yeniden satma olasılığı hala ürkütücü olabiliyor. NFT sahipleri belirli bir süre içinde alınan en yüksek teklifi kabul etmesi yada teklif sahibi karşılayana kadar beklemelidir.
Gelecek projelerde NFT likiditesi sorununu ve fiyat keşif sorunlarını çözmeyi ve böylece içerik oluşturucuların daha derin likiditeye erişmeyi amaçlar. Loof NFT gibi yeni projeler, NFT’lere teklif vererek oyunlaştırılan bir yöntem sunarak likidite sorununu çözmeye çalışmaktadır.
Takas edilen Metaverse platformu
Loot NFT’nin yenilikçi yeni metaverse, yalnızca kullanıcıların NFT’lerini takas edebilecekleri bir platform sağlar. Aynı zamanda token, e-ticaret mağazasına ve Loot Arena’ya kadar tüm blok sistemi zincirini sağlamayı amaçlıyor. Likidite sorunu çözmeye ek olarak, oyun alanını açık arttırmaların yürütülme şeklinde dengeleyerek sektörü demokratikleştirmek istiyor. NFT’ler oyunlaştırılmış olarak, kullanıcılar için ilgi çekici hale getirilir ve NFT alanında ticarete teşvik eder. Oyuncular bu şekilde fiyatın altında NFT alabilir.
Loof NFT’nin telif birimleri, sınırlı tedarik tokenleri olduğu için hesap başına sınırlandırılır ve sadece açık arttırmalarda tek kullanımlık olarak satın alma eşitsizliği büyük ölçüde azalır. Loot NFT’nin yanında Momento gibi projeler NFTs+ Defi’yi bir araya getiriyor. NFT sahipleri, NFT’lerini talep ettikleri fiyat ile eşleşen bir alıcı bulana kadar ödüller kazanıyor.
NFT alanın birçok olumlu yönü var
Çoklu evren anlamındaki Mintverse gibi yeni çağ platformları, kullanıcıların NFT sanatı oluşturmasına, toplamasına ve kitle fonlaması yapmasına olanak sağlar. Sphynx gibi projeler, NFT teminatına karşı krediler, NFT verim çiftçiliği ve NFT’lerin ortak mülkiyeti gibi DDefine FTuse davaları sunar. Bu tür projeler, NFT endüstrisinde karşılaşılan güncel sıkıntıların üstesinden gelmek için ürün ve hizmetler sunmak amacıyla başlatılır.
Gelişen NFT alanının birçok avantajı olmasına rağmen, likidite sektörde devam eden bir sorundur. Yeni çıkan endüstri gelişmeye devam ettikçe, şirketler bu sorunu çözmek amacıyla yenilikçi yollar oluşturmaya çalışıyor. Loot NFT gibi öncüler, NFT dünyasının oyunlaştırılması ile kullanıcı etkileşimini arttırarak heyecan verici yeni yollar sunmayı hedefliyor.