Altcoin HaberleriNedir? Nasıl? Neden?

Japonya Stablecoin’e düzenlemeler getiriyor

Sponsorlu İçerik

Japonya Finansal Hizmetler Ajansı (ÖSO), Stablecoinler için düzenleyici gözetimin güçlendirilmesiyle ilgili ABD’yi takip ediyor.

Bilindiği üzere Stablecoin, değeri ABD doları veya altın gibi dış varlığa bağlı olan bir tür kripto para birimidir. Japonya ÖSO (Finansal Hizmetler Ajansı), Stablecoin’ler üzerindeki gözetim ve düzenlemenin arttırılması konusunda ABD’nin izinden gideceğini açıkladı. Yerel bir yayından edinilen bilgilere göre, ÖSO ülkede Stablecoins ihracına yönelik güncellenmiş kısıtlamaları ilan etti. Artık sadece bankalar ve havale hizmetleri stablecoin ihraç edebilecek.

Japon yetkililer ABD’deki Tether (ABD dolarına bağlı stablecoin) fiyaskosuna atıfta bulunarak, Stablecoins’in ihracına kısıtlamalar getirerek, hükümetin para birimini ihraç edenin iflas edeceği korkusuyla kitlesel batmayı önleyerek ekonominin istikrarını tespit etmeyi amaçladığını belirtti. ÖSO, Stablecoins yasasını gelecek yıla kadar yürürlüğe sokacağını açıkladı. ABD’den düzenleyici çerçeve ilhamı aldıklarını doğruladı. Ayrıca, Japonya 2022’ye kadar yen (Japonya para birimi) tabanlı kripto para birimini de piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Japonya kara para aklama kısıtlamaları uygulayacak

Stablecoin’lerin ihracına ilişkin kısıtlamaların yanı sıra FSA (Finansal Services Authority), merkezi olmayan endüstriyi daha az riskli hale getirmek ve tüketicinin korunmasını sağlamak için ek güvenlik protokollerini uygulamayı planlıyor. Raporlara göre, yetkililer güncellenmiş ve katı kara para aklamayla mücadele yönergelerini yayınlayacak. Stablecoin işlemlerinde yer alan cüzdan sağlayıcılarının, kullanıcı kimliklerini doğrulayarak ve şüpheli işlemleri bildirerek suç gelirlerinin transferini önlemeye ilişkin Japon yasalarına uymaları gerekecektir.

Japon düzenleyiciler, ülkedeki kripto yasalarını sıkılaştırmaya başlamalarını takip ediyor. Bu yılın başlarında, FSA daha geniş bir “merkezi olmayan finans” pazarını denetlemek için yeni bölüm oluşturdu. Bu şekilde, merkezi aracıları olmayan tüm blok zinciri tabanlı finansal işlemleri düzenlemek amaçlanıyor. Japonya Maliye Bakanlığı kripto endüstrisinin düzenleme projesine katıldı.

Bakanlığın konuyla ilgili paylaştığı not şu şekilde:

“Japonya, dijital para birimlerinin bu kadar hızlı hareket etmesiyle ilgili küresel gelişmelerle artık işleri başı boş bırakamaz.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitterhesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu