Bitcoin HaberleriNedir? Nasıl? Neden?

Jack Dorsey’e ait Spiral, Lightning Dev Kit’i duyurdu

Sponsorlu İçerik

Spiral şirketi yeni projesi olan Lightning Developent Kit’in (LDK) tanıtım filmini yayınladı.

Jack Dorsey‘in kurucusu olduğu mobil ödeme şirketi olan Square geçenlerde adını Block olarak değiştirmişti. Bitcoin üzerine çalışmalar yapan alt ağı Spiral olarak adlandırıyordu. Jack Dorsey’in Spiral ekibi, youtube üzerinden yayınladığı tanıtım filmi ile LDK’yı sundu. Tanıtım filminde Jack Dorsey’in kuklası kullanıldı.

LDK, geliştiricilerin uygulamalarını mobil cihazlarda satış noktası terminallerinde sorunsuz bir şekilde ağa bağlanmalarına izin verecek şekilde tasarlandı. Daha önce Square Crypto olarak bilinen Spiral, kurulduğu 2019 yılından bu yana Bitcoin çözümleri geliştiriyor. Spiral LDK’ya ek olarak, platformlar arası mobil cüzdan etkileşimine izin veren Bitcoin Geliştirme Kiti üzerinde çalışıyor.

Spiral, son bir kaç yıldır bu proje üzerinde çalışıldığı kaydedildi. Sprial proje yöneticisi Conor Okus:

“Lightning Development Kit, anında bitcoin ödemelerini herhangi bir uygulamaya kolayca entegre etmenin bir yolu. Dünyanın farklı yerlerindeki insanlara değer depolamak ve ekonomik faaliyetlerde bulunmak için bir yol sağlar ve BTC ve LN’nin benimsenmesini arttırması bekliyor.”

Lightning ağı uygulamalarda ciddi zorluklar çıkarıyor

Esnek bir Lightning uygulaması olduğu belirtilen proje, kütüphane Pas ve Swift, Rust, Java ve Kotlin programlama dillerini kullanan API desteklemesi de mevcut. Bu geliştiriciler cüzdan uygulamalarında kullanıcılarıiçin kendi seçtikleri dilde özelleştirmesine olanak tanırken, ayrı Bitcoin ve Lightning Network (LN) cüzdanlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

. Tanıtım filmlerinde Spiral ekibi projeyle ilgili düşünce ve değerlendirmelerini aktarıyor. Tanıtım filminde Spiral Lideri Steve Lee şu ifadeleri kullanıyor:

“Ekibimiz kurulduğunda ilk önce dışarı çıktık ve düzinelerce cüzdan projesi ve geliştiricisiyle görüştük. Öğrendiğimiz şey ise Lightning Ağı yeteneklerini uygulamalara eklerken çok fazla sorun yaşadıklarıydı.”

LDK, düşük seviyeli Lightning mantığını soyutlayarak, Lightning Network’ün önüne çıkabilecek engelleri kaldırmaya odaklanır. Geliştiricilerin uygulamalarının iç çatışmalarına odaklanmasına olanak tanır. Programcılar ölçeklenme ağına bağlanmak için Bitcoin’in katman-2 protokolünün esnek uygulamasından sorunsuz olarak yararlanılabilir. LDK, bir kez uygulandıktan sonra oyunlarda, uygulamalarda ve diğer Bitcoin uygulamalarında anında BTC ödemelerini sağlar.

Lightning, Spiral proje yöneticisi Haley Berkoe:

“Bitcoin’i gerçek bir ödeme sistemine dönüştürür, BTC için ikinci katman ölçeklendirme çözümüdür.”

Proje daha öncesinde meyvelerini vermişti. Temmuz ayında Blue Wallet (bitcoin cüzdanı) Lightning Network’ün LDK’ya dayalı olan mobil uygulamasını duyurmuştu. Mobil uygulamalar için popüler çerçeve olan React Native’e açık kaynaklı, hafif sıra, kullanıcıların mobil cihazlarından bir Lightning kanalını doğrudan donanım cüzdanından açmasına ve finanse etmesine olanak tanır.

Bitcoin’i internetin parası yapmak amacımız

Tanıtım videosunda yer alan Jack Dorsey kuklası yer alıyor. Jack Dorsey’e sorulan, “önümüzdeki 50 yılda BTC’i nerede görüyorsunuz” sorusuna Dorsey şu şekilde cevap veriyor:

” 50 yıl çok uzun bir zaman. Bizim amacımız Bitcoin’i internetin parası yapmak. Bunu yapmak içinde güçlü dayanakları olan bir paraya sahibiz. Dünyanın herhangi bir yerinde olan insanların ulaşabildiği ve internet hizmeti ile her işlemin yapıldığı sınırların, bankaların ve piyasaların düşünülmediği bir para. LDK, dünyadaki her geliştiricinin bir cüzdan yaratmasını kolaylaştıracak. Her insan artık hem BTC’ye hem de Lightning’e ulaşabilir.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitterhesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu