Nedir? Nasıl? Neden?

Fed başkanı, dijital para raporunun hazır olduğunu açıkladı

Sponsorlu İçerik

Fed Başkanı Jerome Powell, dijital ödemeler hakkındaki düşüncelerin özetini sunan kripto para birimlerinin fayda ve risklerine odaklanan raporun bu yaz yayımlanacağını bildirdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ödeme sistemindeki gelişmelere ilişkin video mesajı paylaştı. Videoda ödeme sistemi, finans ve bankacılık dünyasını dönüştüren teknolojik yenilikleri dikkatle takip ettiklerini duyurdu. Kripto para birimlerinin değer dalgalanmaları dikkate alındığında bugüne kadar ödeme yapmanın uygun bir yolu olarak hizmet edebileceğini söyledi. Başkan Powell, stablecoinler ile ödeme yapmanın mümkün olduğunu kaydetti.

Powell, Senato Bankacılık Komitesi üyelerinin önünde şu ifadeleri kullandı:

“Dijital para birimi raporu hazır. Önümüzdeki haftalarda yayınlanmasını bekliyoruz. Raporun yayınlanması diğer öncelikler nedeniyle ertelendi. Dijital para raporunun amacı bu varlıklara karşı pozisyon almak değil, kamuoyundan geri bildirim sağlamak.”

Powell, stablecoinlerin ödeme verimliliğini artırarak, ödeme akışlarını hızlandırma ve kullanıcı maliyetlerini azaltma potansiyeline sahip olarak yeni teknolojileri kullanmayı amaçlandığını ifade etti. Kullanıcılar ve finansal sistem için potansiyel risk taşıyabileceklerine de değindi. Powell, son birkaç yıldır Fed’in merkez bankası dijital para birimlerinin faydalarını, risklerini, teknolojik araştırma ve deneyler ile birlikte farklı çeşitlerle araştırıldığının altını çizdi.

“Teknolojik gelişmeler merkez bankaları için yeni olanaklar sunuyor, özellikle merkez bankası dijital para birimlerinin geliştirilmesine olanak sağlıyor. Herhangi bir potansiyel merkez bankası para biriminin, doların nakit ve bankalardaki mevduatlar gibi mevcut özel sektör dijital formlarının yerine değil, tamamlayıcı olarak hizmet edebilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz.”

Fed’in kripto ödemeler hakkındaki mevcut düşüncesinin özeti olan ve ABD bağlamında dijital para birimlerinin faydaları ve risklerine odaklanan bir rapor yayımlayacağını yineleyen Powell, bu süreçte ödemeler, finansal erişim, veri gizliliği, bilgi güvenliği konularında kamuoyu görüşü alacaklarını söyledi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu