Nedir? Nasıl? Neden?

Tom Emmer, dijital para tasarısını sunduğunu açıkladı

Sponsorlu İçerik

ABD Kongre üyesi Tom Emmer, Twitter hesabı üzerinden merakla beklenen dijital para tasarısını sunduğunu açıkladı.

11 Ocak günü Twitter üzerinden, “Dijital para mevzuatı yakında geliyor” diye tweet atan Emmer, söz konusu yasa tasarısını bugün meclise sunduğunu belirten bir açıklama yaptı. Kongre üyesi, Federal Rezerv’in doğrudan bireylere merkez bankası kripto para birimi (CBDC) vermesini yasaklayacak bir yasa önerdi .

Emmer’in tasarısı, Fed dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarının para birimlerinin dijital versiyonlarını sunmayı düşündükleri bir zamanda geldi. Emmer tasarısının önemli olduğunu vurgulayarak, Çin ve diğer ülkelerin nakdin fayda ve korunmasını ortadan kaldıran CBDC’ler geliştirdiğini, ABD’nin kripto para politikasının ise finansal gizliliği korumak, doların hakimiyetini sürdürmek ve doların hakimiyetini sürdürmek olması gerektiğini vurguladı.

“Bu üç temel ilkeye bağlı kalmayan CBDC’ler, Fed gibi bir kuruluşun varlığı bir bankada harekete geçirmesine, kullanıcılar hakkında kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler toplamasına ve işlemlerini süresiz olarak izlemesine olanak sağlayabilir. Bu CBDC modeli, Amerikalıların finansal bilgilerini saldırılara karşı savunmasız bırakarak “tek başarısızlık noktası” sorunlarını gündeme getirmekle kalmaz, aynı zamanda kendi hükümetlerinin bunu bir gözetim aracı olarak kullanacağını düşünebilirler.”

Kullanıcıların ABD’nin üreteceği CBDC’ye erişebilmesi için Fed’de bir hesap açmasını zorunlu kılabileceğine değinen Emmer, Fed’i Çin’in dijital otoriterliğine benzer bir duruma sokabileceğine değindi.

Emmer, Fed’in CBDC uygulaması açık, izinsiz ve özel olması gerektiğini söyledi. Bu durumda, herhangi bir dijital doların herkes tarafından erişilebilir olması, şeffaf olan bir blockchain’de işlem yapması ve nakit paranın gizlilik unsurlarını koruması gerektiği anlamına geliyor.

“Dijital çağda, doların dünyanın rezerv para birimi statüsünü koruyabilmesi için ABD’nin inovasyonu ön planda tutan ve özel sektörle rekabet etmeyi hedeflemeyen bir duruşla öncülük etmesi önemlidir. Kısaca özetlemek gerekirse, Çin’in dijital otoriterliğini taklit etmek yerine, Amerikan özelliklerine sahip bir blockchain teknolojisine öncelik vermeliyiz.”

Tasarının henüz herhangi bir ortak sponsoru yok. Emmer’in Cumhuriyetçi partisinin Temsilciler Meclisi’nde azınlıkta olduğu ve Kongre’nin zaten çok kalabalık bir gündeme sahip olduğu göz önüne alındığında, fazla ilgi görmesi pek mümkün değil gibi görünüyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu