Nedir? Nasıl? Neden?

Microsoft CEO’sundan Metaverse hakkında açıklamalar

Sponsorlu İçerik

Microsoft CEO’su Satya Nadella, gerçek zamanlı eylem için geleceğin kimlik sistemlerini oluşturduğunu, bu konuda bir çalışma yaptıklarını ve bilgi işlem çözümlerinin gerçek dünyaya yerleştirilmesini ve sanal alanlara gerçek varlığı getirmesini sağladığını söyledi.

Microsoft Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Satya Nadella Salı günü yaptığı açıklamada, Metaverse yeni bir teknoloji odağı haline gelirken, dijital ve fiziksel dünyalar bir araya geldikçe insan varlığının nihai bağlantı olacağını belirtti.

Microsoft, hem tüketici hem de kurumsal alanda insanları, yerleri ve şeyleri dijital dünyayla bir araya getirmek için Metaverse odaklı olan tamamen yeni bir platform katmanı oluşturuyor.

Nadella, Microsoft’un sanal ortamda gerçekleştirilen “Future Ready” etkinliğinde açıklamalarda bulundu:

“Fiziksel olarak mevcut olmadan hepimizin bir arada olduğu bir toplantı yapabilmemiz, bir sonraki büyük atılım olacak. Ve buna düşünceli bir şekilde yaklaşıyoruz çünkü geçmişte benzer geçişlerden ders aldık.”

Microsoft Teams için Mesh, varlığınız ile bağlantı kurmanıza ve doğrudan Teams’de paylaşılan sürükleyici bir deneyim yaşamanıza olanak tanıyor.

Metaverse ve iş dünyası

Nadella, “İster perakende mağazası ister fabrika olsun, insanların fiziksel alanlarda hareket etme ve etkileşim kurma biçimlerine ve hatta kuruluşların hibrit bir çalışma ortamında sağlık ve güvenliği nasıl yönettiğine dair yeni bir bakış açısı sağlıyor” dedi.

Mesh ile Analitik yapabilir, gerçek zamanlı içgörüler elde edebilir, simülasyonlar çalıştırabilir, rutin görevleri otomatikleştirebilirsiniz.

Azure IoT’den Azure Digital Twins’e, Connected Spaces ve Microsoft Mesh’e kadar Microsoft Cloud genelinde şirket, “Metaverse iç yapısını” oluşturuyor.

Nadella, “Bir bakıma Metaverse, bilgi işlemi gerçek dünyaya yerleştirmemize ve gerçek dünyayı bilgi işlem içine yerleştirmemize olanak tanıyarak, herhangi bir dijital alana gerçek varlığı getirmemizi sağlıyor,” diye ekledi.

Temel olarak, mobil ve bulut çağından, her yerde bulunan bilgi işlem ve ortam zekası çağına, önümüzdeki 10 yılda son 40 yıldan daha fazla dijitalleşme yaşayacak bir çağa geçiyoruz. Arz ve talep zorluklarının üstesinden gelmek için veri ve istihbaratın serbestçe aktığı, işletmeler ve tüketiciler ve işletmeler arasında bir sonraki gerçek zamanlı hiper bağlantıya ihtiyacımız var.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu