Nedir? Nasıl? Neden?

Japonya, kripto listeleme denetimlerini gevşetiyor

Sponsorlu İçerik

Tasarı kabul edilirse, yerel borsaların uzun bir tarama sürecinden geçmeden daha fazla kripto para listelemesi kolaylaşacak.

Japon hükümeti, kayıtlı kripto borsalarının yerel perakende ticaret pazarında dijital varlıkları listelemesini kolaylaştıracak bir değişiklik düşünüyor.

Bloomerg’in haberine göre, yeni kuralların onaylanması halinde Finansal Hizmetler Ajansı’na (FSA) kayıtlı borsaların uzun bir tarama süreci gerçekleştirmeden belirli varlıkları listeleyebileceği belirtildi.

Altı aydan fazla bir süredir en az üç yerel borsada listelenmiş dijital varlıklar ek denetimden muaf tutulacak. Örneğin, tasarı hayata geçerse borsalar Bitcoin (BTC) ve Ethereum’u (ETH) daha kolay listeleyebilecek

Henüz kural değişikliğine ilişkin nihai bir karar verilmedi.

Mevcut listeleme kuralları, olası kripto paraların listelenmesi için altı aydan fazla sürebilen kapsamlı bir tarama sürecinden geçmesini gerektiriyor. Japan Virtual and Crypto Exchange Association (JVCEA) üyeleri, sıkı tarama sürecinin 1 trilyon dolarlık Japon kripto endüstrisinin önemli ölçüde büyümesini engellediğinden şikayetçi.

JVCEA üyelerinin, uygun işlemeye izin vermek için mevcut kuralların değiştirilmesinin Japonların küresel kripto pazarlarına katılımını artırabileceğini savundukları bildirildi.

Şu an itibariyle, Coincheck ve GMO Coin’in her biri 17 listelenmiş coin’e sahip ve bu da onları listeleme sayısına göre Japonya’daki en büyük borsalar yapıyor. Japon borsaları, Coinbase ve Binance gibi en iyi borsalarda yüzlerce kripto paranın listelendiği küresel borsaların çok gerisinde kaldı.

Hem Coinbase hem de FTX, kripto borsalarını kaydeden yan kuruluşlarla rekabetçi Japon kripto pazarına girdiğinden, önerilen değişikliklerin zamanlaması manidar.

2 Şubat’ta Sam Bankman-Fried’in sahip olduğu FTX borsası, Japon kayıtlı Quoine kripto borsasının işletmecisi Liquid Group’u satın aldı. Quoine, FTX’in mevcut ürünlerini ve hizmetlerini kendi tekliflerine entegre edecek.

Geçen Ağustos ayında Coinbase, borsasının bir şubesini Japonya’da açmak için Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) ile ortaklık kurdu.

kaynak:cointelegraph

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu