Nedir? Nasıl? Neden?

Kraken CEO’su: Fonlarınızı merkezi borsalarda tutmayın

Sponsorlu İçerik

Kripto para birimlerinizin gerçek sahibi olmak istiyorsanız, onları soğuk cüzdanlarda tutmanız gerektiği her zaman söylenmiştir. Ancak, kripto paralarını merkezi borsalarda tutmaya devam eden çok sayıda kullanıcı var. Bu, gelecekte kripto para kullanıcılarını kesinlikle etkileyebilecek bir şey.

Nitekim dünyanın en popüler kripto para borsalarından Kraken’in CEO’su Jess Powell, kullanıcılara fonlarını borsaların dışında tutmalarını tavsiye etti. Bu, kullanıcıların fonlarını soğuk cüzdanlarda tutması gerektiğini düşünen birçok kripto para uzmanından sadece biri.

Fonlarınızı merkezi borsalarda tutmayın

Hesapların dondurulması ve paranızın bir kripto para borsasında sıkışması konusunda endişelenmek istemiyorsanız, o zaman onları kesinlikle kripto alım satım platformlarından özel şifrelerinizi tutmanıza izin veren bir cüzdana götürmelisiniz. Hükümetler borsaların varlıkları dondurmasını talep ederse, dijital para birimlerinizi korumanın en iyi yolu budur.

Bu konular son zamanlarda Kanada Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland’in RCMP tarafından bildirilen kripto hesaplarının dondurulduğunu açıklamasının ardından konuşulmaya başlandı. Gelecekte daha fazla cüzdanın dondurulması bekleniyor. Kanada’daki protestolar, hükümeti protestocuların banka ve kripto hesaplarını dondurmak da dahil olmak üzere vatandaşlara karşı aşırı önlemler almaya itti.

Son yıllarda, kimlik doğrulama (KYC) ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) kontrolleri, merkezi düzenleyici kurumlar ve hükümetler tarafından talep edildiği gibi borsalarda uygulanıyor. Bu, kripto para yatırımcılarının, adresler, isimler ve soyadlardan kimlik resimlerine kadar büyük miktarda bilgiyi kripto platformuyla paylaşmak zorunda olduğu bir durum yarattı.

Jesse Powell, Twitter’da, insanlar hükümetlere karşı çıkarsa, onun servetine el konulabilir veya lisanslarının iptal edilebileceğini belirtti. Ayrıca, onları finansal sistemden dışlamanın da hükümetlerin kendilerine karşı çıkanları cezalandırma yollarından biri olduğunu belirtti.

Bir Kraken kullanıcısnın cüzdanının dondurulması ile ilgili Jesse, şunları söyledi:

“%100 evet oldu/olacak ve %100 evet, uymak zorunda kalacağız. Bu konuda endişeleniyorsanız, fonlarınızı merkezi/düzenlenmiş bir borsada tutmayın. Seni koruyamayız. Madeni paralarınızı/paranızı alın ve sadece p2p ticareti yapın.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu