Hintli teknoloji şirketi Infosys, işletmeler için metaverse projesini başlattı
Hindistan merkezli bilişim teknolojileri şirketi Infosys, perşembe günü Metaverse Foundry projesinin lansmanını açıkladı.
Hinli teknoloji şirketi Infosys, işletmelerin gelişen teknolojilerde gezinmesine yardımcı olmak için yeni bir projeyle metaverse evrenine gireceğini açıkladı. Infosys, 100’ün üzerinde kullanıma hazır şablonu ve kullanım örnekleri ile meta veri deposuna dönüşümde kolaylık ve hız vaat ediyor. Çokuluslu şirket, perşembe günü Metaverse Foundry projesinin lansmanını duyurdu. Dijital hizmetler ve BT danışmanlığında küresel anlamda liderlik sahibi olan şirketteki yeni iş bölümü, gelişen teknolojileri kullanma ve metaverse’ü bir araya getiriyor.
Infosys’in paylaştığı basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:
“Infosys metaverse dökümhanesi, işletmelerin Discover-Create-Scale döngüsü aracılığıyla onlarla ortaklık kurarak metaverse’de gezinmesine yardımcı oluyor.”
Projenin detayları
Metaverse Foundry projesi, 100’den fazla kullanıma hazır şablon ve kullanım senaryosu aracılığıyla metaverse’in keşfedilmesine bir araç olmayı planlıyor. İşletmelerin meta veri deposu eşiğinde olmasını sağlamak için bu özellikler, sanal ve artırılmış ortamlarla sürükleyici etkileşimler sağlamayı vaat ediyor.
Şirket yaptığı açıklamanın devamında şunları kaydetti:
“Fiziksel ve sanal dünyalar zaten sorunsuz ve her yerde iç içe geçmiş durumda. Meta veri deposu, iş inovasyonu için bol alan yaratacak çok deneysel yollarla bu örtüşmeyi derinleştirecektir.”
Infosys Başkanı Ravi Kumar şöyle konuştu:
“Müşterilerimizin yeteneklerini, süreçlerini ve kültürlerini bu hızla gelişen alana yanıt vermek için şirket içinde yeniden yönlendirmeden önce, daha hızlı bulma, daha hızlı öğrenme ortamında bu fırsatları hızla ikiye katlamalarına yardımcı olmak istiyoruz.”
Metaverse Foundry kullanımda
Firmadan yapılan açıklamaya göre, Infosys metaverse bazı işletmeler ve ortaklar tarafından zaten kullanılıyor. 2021’de Avusturalya’da genişletilmiş bir dijital-fiziksel mağaza sağlayarak ve taraftarların alışveriş deneyimini yeniden tasarlamalarına yardımcı olan Tennis Australia kurulmuştu. Tennis Australia’nın Uluslararası İşletme Direktörü Korey Allchin, yaptığı açıklamada tenis tutkunlarının sanal dünyada tişörtler, plaj havluları, bereler ve raketler de dahil olmak üzere en sevdikleri tüm eşyaları satın aldığını ve ardından bunları gerçek dünyaya taşıdığını kaydetti.
İnşaat ve madencilik ekipmanı üreticisi Komatsu, geleceğe hazır hale gelmek için Metaverse Foundry ile birlikte çalışıyor. Komatsu’nun Dijital İnovasyon Başkanı Daniel Schumacher, Infosys metaverse dökümhanesi ile ortak olmaktan heyecan duyduklarını açıkladı.
Infosys kripto için varlık olarak kuruldu
Infosys’in kurucu ortağı Nandan Nilekani geçtiğimiz yıl Haziran ayında kripto para birimlerinin meta olarak değerlendirilmesi gerektiğini söylemişti. Ancak, ödemeler için iyi bir seçenek olmamalarının nedeni olarak oynaklığı ve yüksek enerji tüketimini gösterdi. Geçen yıl Mart ayında, teknoloji milyarderi dijital varlıkların yasaklanmaması bunun yerine, varlık sınıfı olarak ele alınması gerektiğini belirtti.