Nedir? Nasıl? Neden?

Ukrayna’da halk kripto paraları kullanıyor

Sponsorlu İçerik

Ukrayna Merkez Bankası, tüm dijital nakit işlemlerine kısıtlamalar getirmeye başladığından, savaşın hüküm sürdüğü ülkede vatandaşlarının kripto paralara geçtiği görüldü. Sonuç olarak, kullanıcılar büyük miktarlarda stablecoin satın alıyor.

En son rapora göre, USDT şu anda Ukrayna’nın popüler kripto borsası Kuna’da %5 primle işlem görüyor. Mevcut savaş durumunun ortasında, Ukrayna merkez bankası perakende banka şubelerinde döviz transferini yasakladı. Ülkedeki nakit transfer mekanizmasını da kısıtladılar.

Sonuç olarak, Ukraynalılar günlük işlemler için kriptoya güvenmeye başladılar. Kuna CEO’su Michael Chobanian, Ukrayna’nın yerel para biriminin düşük olduğunu ve bankacılık sistemine olan güvenin kaybolduğunu söyledi. “İnsanların çoğunluğunun kripto dışında seçecek başka bir şeyi yok” diye ekledi.

Ayrıca Ukrayna, Rusya’dan gelen askeri saldırının ardından Bitcoin ve Ethereum ile yoğun bağışlar alıyor. Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik son saldırılarını kınadı.

Ukrayna, kripto borsalarının Rusları engellemesini istiyor

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov 27 Şubat Pazar günü tweet attı ve yerel kripto borsalarının Rus kullanıcılarının hesaplarını bloke etmesini istedi. Başbakan Yardımcısı Fedorov, tweetinde şunları yazdı:

“Tüm büyük kripto borsalarından Rus kullanıcılarının adreslerini engellemelerini istiyorum. Sadece Rus ve Belaruslu politikacılarla bağlantılı adresleri dondurmak değil, aynı zamanda sıradan kullanıcıları sabote etmek çok önemli” dedi.

Ancak bazı piyasa analistleri bu konuda Rus sivilleri hedef almanın doğru olmayacağını belirterek bu bakış açısını reddediyor.

Rusya, geçen hafta Ukrayna’ya düzenlediği saldırının ardından bir dizi yaptırımla karşı karşıya kaldı. Kripto, devam eden çatışmanın ortasında bir merkez sahne aldı. Rusya bile Bitcoin ve diğer dijital para birimlerini bir varlık sınıfı olarak yasallaştırmayı düşünüyordu. Kriptonun, merkezi olmayan doğası nedeniyle küresel finansal ekosistemde çok önemli bir rol oynaması muhtemel.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu