Nedir? Nasıl? Neden?

Japonya finans şirketi Nomura, kripto odaklı birim kuracak

Sponsorlu İçerik

Japon finans devi Nomura Holdings, kripto para birimleri ve NFT’ler dahil olmak üzere dijital varlıklara yönelik yeni bir birim kuracağını duyurdu.

Şirket yaptığı yakın tarihli bir basın açıklamasında, gelecek inovasyon şirketini önümüzdeki aydan itibaren yeni kurulan bir dijital şirket olarak yeniden organize edeceğini açıkladı. Yeni firmanın ana hedefi, müşterilerle ilgili hizmetleri sunarken dijital varlıkların benimsenmesini arttırmak.

Kripto para birimleri, güvenli tokenler ve NFT’ler gibi dijital varlıklar, yeni bir varlık sınıfı olarak değer kazanacak. Dağıtılmış defter teknolojisinden kaynaklanan yeniliklerin geleneksel finansla birleşimi, yeni bir hizmet yelpazesine yol açıyor.

Nomura şirketi, 74 trilyon yen yani 641 milyar dolar değerinde varlığa sahip. Tüm yan kuruluşlarında dijital benimsemeyi de artıracağını söyledi.

Kripto benimsenmesi yükselişte

Nomura yaptığı duyuru esnasında e-ticaret devi Rakuten tarafından yakın zamanda bir NFT pazarının başlatılmasının ardından şirketler kazançlı olan kripto alanına yönelmeye başladı. Bloomberg haberine göre, Japonya’nın kripto endüstrisi yaklaşık 1 trilyon dolar değerinde. Şubat ayında Japonya’nın en büyük bankası MUFG, stablecoin platformunu tanıttı. Ancak Japonya bilindiği üzere kripto konusunda katı düzenlemelere sahip. Ülke dijital varlıkları tanımakla birlikte borsaları lisans alma konusunda inceleme başlattı. Büyük şirketler tarafından kripto paraların benimsenmesi 2021 yılından beri büyüyen bir trend haline geldi. Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ürün alımlarında dogecoin kabul edeceğini duyurmuştu. Yakın tarihlerde e-ticaret şirketi Ebay, önümüzdeki haftalarda kripto ödemelerini kabul etmeye başlayabileceğini açıkladı. Firma zaten NFT’lerin platformunda ticaret yapmasına izin veriyor.

Ulusal ölçekte, Rusya’nın Ukrayna işgali, Kiev’in ilk kez ülke tarafından bağış almak için kriptoyu benimsediği görüldü. Merkez bankası elektronik nakit transferlerini askıya aldığından Ukraynalılar da stablecoin Tether’e yığıldı. Ukrayna ayrıca 3 Mart’ta kripto bağışçıları için bir airdrop duyurdu. Bunu haberimizde vermiştik.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu