Nedir? Nasıl? Neden?

Goldman Sachs, kripto hizmetlerini büyütmek istiyor

Sponsorlu İçerik

Wall Street devi, halihazırda en zengin müşterilerine belirli kripto para birimlerine yatırım yapma seçeneği sunuyor ve şimdi de tezgah üstü ikili kripto seçenekleri sunmak istiyor.

Konuya aşina olan kişilere göre Goldman Sachs Group’un müşterilerine ikili kripto seçenekleri sunarak kripto ile ilgili hizmetlerini genişletmeye çalıştığı bildiriliyor.

İkili opsiyonlar kapsamında, kripto benzeri hedge fonları veya bitcoin madencileri olan müşteriler, risklerden korunmak veya getirileri artırmak için alım satımlarını özelleştirebilecekler. Goldman’ın küresel kripto ticareti başkanı Andrei Kazantsev Aralık ayında türev tipi riskten korunma için çok fazla talep olduğunu ve bir opsiyon piyasası geliştirmenin bunun için bir sonraki adım olacağını söyledi.

Wall Street devinin kripto sektörüne olan ilgisi, üç yıllık bir aradan sonra Mart 2021’de kripto para birimi alım satım masasını yeniden başlatmasından bu yana artıyor. Borç veren, akranlarının çoğunun aksine kripto sektörüne genişlemek için birden fazla hamle yaptı.

Galaxy Digital ile ortaklık

9 Mart tarihli bir SEC dosyasına göre Goldman Sachs, kripto meraklısı müşterilere Galaxy Digital aracılığıyla bir Ethereum fonuna erişim sunmaya başlayacak.

“Goldman Sachs & Co. LLC, İhraççıya [Galaxy Digital] tanıtılan belirli müşteriler için bir tanıtım ücreti alacaktır.”

Galaxy Digital, Mike Novogratz tarafından yönetilen bir yatırım firmasıdır ve aynı zamanda Bitcoin geleceği teklifi için Goldman likiditesi sunuyor. Mart 2021’de başlatılan Galaxy Kurumsal Ethereum Fonu, minimum 250.000$ yatırım eşiğine sahiptir.

Galaxy Digital de benzer bir düzenlemeyle Morgan Stanley müşterilerine bir Bitcoin fonu sunuyor.

Ocak ayının başlarında, bankadaki bir analist, Bitcoin’in potansiyel olarak bir değer deposu olarak altınla rekabet edebileceğini ve pazar payını aşmaya başlayabileceğini söyledi.

Analist, Bitcoin’in şu anda altının da bir parçası olduğu “değer deposu” pazarında yaklaşık %20’lik bir paya sahip olduğunu söyledi. Bitcoin’in, pazar payı %50’ye yükselirse, BTC fiyatını 100.000 dolara itebileceğini söyledi.

Öte yandan, borç verenler de dünyanın bazı bölgelerindeki geleneksel bankacılığın kriptoya girme hızına karşı biraz temkinli olanlar arasında yer alıyor. Kriptoya olan ilginin devam etmesine rağmen, çoğu büyük banka, oynaklık ve düzenleyici koruma eksikliği nedeniyle sektörde ayak parmaklarından daha fazla düşüşe geçmekte tereddüt ediyor.

Bununla birlikte, Biden’in yürütme emrinin yürürlüğe girmesiyle, kriptoyla ilgili düzenleyici durumun iyileşmesi muhtemel gibi görünüyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu