Nedir? Nasıl? Neden?

Japonya’dan, Rusya yaptırımlarına uymayan kripto borsalarına ceza

Sponsorlu İçerik

Japonya hükümeti ve mali düzenleyicisi, Rusya’ya uygulanan yaptırımlara uymamaları durumunda kripto borsalarının karşılaşabileceği cezaları belirledi.

Japon yetkililer kripto para borsalarını Ukrayna’da devam eden savaş nedeniyle Rusya ve Belarus’ta varlık dondurma kısıtlamalarına tabi olan kripto varlıkları içeren işlemleri onaylamamaları gerektiğini söyledi. Söz konusu hareket, Batılı ülkelerin kripto varlıkları yasadışı kullanan Rus bireylere ceza uygulayacaklarını açıklamasının ardından geldi.

Japonya Finansal Hizmetler Kurumu ve Maliye Bakanlığı ortak açıklama yaparak yaptırım uygulanacak kişilere ve yetkisiz ödeme yapan kripto borsalarına 1 milyon yen yani 8.500 dolar para cezasına yada 3 yıla kadar hapse çarptırılabileceklerini söyledi. Mali düzenleyici ek olarak, borsaların bu tür transferlerin şüpheli durumlarını bildirmelerini kaydetti. Kripto para birimlerinin Rusya’da yaptırımlardan kaçmanın bir yolu olarak kullanılabileceğine dair şüpheler devam ediyor. Ancak bu düşünce ile paralel net bir işaret görülmedi.

ABD Başkanı Joe Biden, son eylemlerin, Rusya’nın daha önce açıklanan uluslararası yaptırımlardan sarsılan, mali yapısını büyük ölçüde etkileyeceğini düşündüğünü söyledi.

Yaptırımları önlemek için kripto kullanmak

G7 grubunda, Rus firmalarının Ukrayna’ya saldırmak ve uygulanan finansal kısıtlamaları aşmak için kripto para birimlerini kullandığına dair genel bir düşünce var. ABD Hazine Bakanlığı, ABD merkezli kripto para borsalarının yaptırıma tabi kuruluşlarla işlemlerden kaçınmasını zorunlu kılan yeni tavsiyeler yayınladı.

Ukrayna-Rusya çatışmasının ortasında, kripto para birimleri de tartışmalı bir konu haline geldi.

Ağır ceza ve hapis

G7 sanayileşmiş ülkeleri ve G20 güç merkezlerinin tümü kripto para birimleri için daha fazla düzenleme talep etmesine rağmen, Japonya küresel trendi yakalamakta biraz geride kaldı. Japonya’nın yeni girişimi, yaptırımların hedeflediği yasadışı işlemlere onay veren kişilere üç yıla kadar hapis veya 1 milyon yen para cezası. Ek olarak, NFT’ler bir tür ödeme türü olarak görülüyor. Japonya’da 4 Mart itibariyle 31 kripto para borsası olduğu açıklandı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu