Nedir? Nasıl? Neden?

Japon kripto borsası Coincheck, Nasdaq’ta listelenecek

Sponsorlu İçerik

Japon kripto para borsası Coincheck, 1,3 milyar dolarlık anlaşma ile Nasdaq borsasında listeleneceğini açıkladı.

Japon kripto borsası Coincheck, Bridge Capital Partners tarafından işletilen boş çek şirketi ile 1,25 milyar dolarlık bir birleşme yoluyla Nasdaq borsasında listelenecek. Anlaşma Thunder Bridge tarafından yapılan basın açıklamasında duyuruldu. 2018 yılında Japon varlık yöneticisi Monex Group tarafından satın alınan Coincheck, Japonya’nın en büyük kripto borsalarından biri. Borsa 2018 yılında siber saldırıya uğrayarak 500 milyon doların üzerinde bir kayıp yaşamıştı. Thunder Bridge tarafından işletilen açık çek şirketi hisseleri halka arz etmeye yarayan bir firma.

Şuanda borsanın yüzde 94,2’sine sahip olan Coinchek’in ana şirketi Monex, birleşen firmanın yüzde 82’isine sahip olacak. Thunder Bride, anlaşmanın yılın ikinci yarısında tamamlanmasının beklendiğini söyledi. Birleştirilmiş firma olan Coincheck Group NV, Hollanda’da tescil edilecek olsa merkezi Tokyo’da olacak. Operasyonların ve personellerin çoğu Tokyo’da işlem gerçekleştirecek. Firma aynı zamanda mevcut Başkanı Satoshi Hasuo tarafından yönetilmeye devam edilecek.

Monex Group Başkanı Oki Matsumoto, yeni şirketin yeni başkanı olacak, Thunder Bridge Başkanı Gary Simanson ise CEO olarak görev yapacak.

Anlaşma, Japon kripto faiz patlamasıyla geliyor

Kripto pazarında önemli bir ağırlığa sahip olan Japonya, düzenlemeleri gevşetmeye ve ülkedeki kripto para kabulünü arttırmaya hazırlanıyor. Japonya Sanal Para Birimi Borsası Birliği, sanal varlıkları listelemeyi önemli ölçüde kolaylaştıracak bir yeşil liste yayınlamaya hazırlanıyor. Ülkenin kripto endüstrisi için olumlu bir gelişme denebilir. Japonya düzenleyicileri potansiyel şirketleri yoğun bir incelemeye tabi tutan, dünyadaki kripto varlıklarla ilgili en katı yasalara sahip.

Katı yasalar birkaç büyük Japon firmasını kripto pazarına girmesini engellemedi. Finans devi olarak kaydedilen Nomura kısa süre önce dijital varlıklara odaklanacağını açıkladı. E-ticaret devi Rakuten ise kendi NFT pazarını başlattı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu