Nedir? Nasıl? Neden?

Kripto madencilik şirketi PrimeBlock, Nasdaq’da listelenecek

Sponsorlu İçerik

ABD merkezli kripto madencilik şirketi PrimeBlock, yaptığı basın açıklamasında Nasdaq borsasında listeleneceğini duyurdu.

ABD’li kripto para madencisi PrimeBlock şirketi, çek firması Capital Venture Acquistion Corp. II ile birleşme kararı aldığını açıkladı. 1,25 milyar dolarlık bir işletme değeriyle anlaşma imzalandı. PrimeBlock şirketinin, Kuzey Amerika’da olan 12 tesiste 110 megavatın üzerinde veri merkezine sahip olduğu biliniyor. Şirket Bitcoin ve Ethereum madenciliğini hedefliyor.

PrimeBlock şirketi yakın tarihte yaptığı basın açıklamasında, anlaşmanın bu yılın 2. yarısında tamamlanacağını ve PrimeBlock’un Nasdaq borsasında listeleneceğini duyurdu. Ortaklıkla birleştirilen firma, PrimeBlock’un CEO’su Gaurav Budhrani tarafından yönetilecek.

Anlaşmayla ilgili spekülasyonlar geçtiğimiz Kasım ayından bu yana devam ediyor. PrimeBlock’un, 10X ve varlık yöneticisi Cantor Fitzgerald & Co.’nun yan kuruluşundan 300 milyon dolarlık öz sermaye finansmanı sağladığı iddia edilmişti.

Şirket, Nasdaq’ta büyüyen kripto firmaları listesinde

Kripto para borsası Nasdaq’taki diğer kripto firmalarına katılacak olan PrimeBlock şirketi 2021 yılının 4. çeyreği için 24 milyon dolar gelir elde etmişti. Teknoloji ağırlıklı borsa, dünyanın 1 numarası da dahil olmak üzere kripto endüstrisinden birçok katılımcıyı kendine çekiyor. 

Halka açık liste, firmaların büyük miktarda kamu sermayesini mahkemeye vermelerine ve operasyonlarını önemli ölçüde büyütmelerine olanak tanıyor. Ancak listeleme aynı zamanda firmalara katı raporlama gereklilikleri getirmesinin yanı sıra Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) incelemelerine bağlı kılıyor.

Firmalar incelemelerle karşı karşıya kalıyor

Kripto madencilik şirketi ve çek firmasının ortaklığı, küçük firmaların geleneksel halka arz için yüksek ifşa gerekliliklerini sağlıyor. Fakat söz konusu gerekliliklerin atlanmasına izin verildiği göz önünde bulundurulursa, bu son 2 yılda popülaritesi artan bir listeleme yöntemi. Birkaç kripto şirketi de aynı yöntemle listelendi. En son listeleme örneği 1,25 milyar dolarlık anlaşma ile Nasdaq’ta listeleneceğini açıklayan Japon borsası Coincheck olarak kaydedildi.

Bu eğilimin sona erme ihtimali uzun sürmeye bilir. Reuters’ın bildirdiğine göre, SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) kısa süre önce boş çek firmaları için yeni kurallar açıkladı. Hareket, artan sayıda boş çek birleşmesinin hisselerinin kısa sürede düştüğünü görmesiyle geldi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu